Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her seçim mitinglerinde dile getirdiği, İstanbul’u alan Türkiye’yi alır sözü,Ak parti İstanbul il teşkilatı ve yönetimi tarafında yoğun bir şekilde yürütülüyor. Ak parti genel merkezinin gönderdiği saha ekibi tarafından da müthiş bir araştırma ve çalışma ile yürütülüyor. İstanbul’un ve Türkiye’nin gözde projelerinin yapıldığı ve yürütüldüğü ilçelerden biri olan Arnavutköy’de aday adayları ve vatandaşlar tarafından kimin aday olacağını büyük bir heyecanla takip ediyor.

Türkiye’nin özeti olarak bilinen Arnavutköy,ayrıca Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı konumunda bir ilçe ,Türkiye’yi özetleyen bu ilçe her ne kadar Ak partinin kalesi olarak bilinse de Ak parti 2019 yılında İstanbul’da yaşadığı hüsranı bu sefer hiçbir ilçede yaşamak istemiyor. Onun için İstanbul’a ayrı bir önemle bakılıyor.   Türkiye’nin vizyon projelerinin bulunduğu Arnavutköy’ün yönetimi içinde Türkiye’nin her yöresini ve insanlarını bilen tüm toplumu okuyan halk ile iletişimi güçlü bir isim arayışı bu isim toplumu önemseyen,tepeden bakmayan,halka dokunan, gerçek bir Anadolu insanı düşünüldüğü  kesin gözüyle bakılıyor. 

Ak partinin İstanbul İlçe Belediyeleri için yapılan aday adayları değerlendirme temayül yoklamasında İstanbul yerel seçim için Ak partinin kurduğu özel ekiplerle sahada araştırma yaptığı isimleri tek tek analiz ediliyor.  Aldığımız özel kulis bilgilerine göre bazı aday adaylarının üzeri kesin çizildiği yakın markaja alınan bir ismi  öğrendik ve bu ismin kim olduğunu araştırdık edindiğimiz bilgilere  göre haberimizde bu ismi sizinle paylaşmak istedik.

İşte yakın markaja alınan ve Arnavutköy için düşünülen isim Kutbettin Ömeroğlu olduğunu öğrendik.

Peki, Kutbettin Ömeroğlu kimdir?

2 Şubat 1973 tarihinde Erzurum’un Horasan İlçesi'nde dünyaya gelmiştir. Aslen kütüğü Kars – Sarıkamış’a bağlıdır. İlk ve orta öğrenimini Horasan'da tamamlamış, ardından lise eğitimini Erzurum Atatürk Lisesi'nde almıştır.

Yükseköğrenimine Taşkent Devlet Üniversitesi Basın Yayın Bölümü'nde başlayan Ömeroğlu, buradan başarıyla mezun olmuş ve aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.

Ömeroğlu, Türk milletinin bir ferdi olarak 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı gösterdiği cesaret ve özveri nedeniyle 15 Temmuz Gazisi ve Devlet Övünç Madalyası sahibidir. Sivil toplum kuruluşlarında aktif bir rol üstlenen Ömeroğlu, özellikle seçim dönemlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi bünyesinde çeşitli görevlerde bulunmuştur.

Ömeroğlu, Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu illerindeki sivil toplum kuruluşlarıyla yakından ilgilenmiş ve 2019 yılında bu illerdeki yaklaşık 1500 STK başkalarını ve kanaat önderlerini İstanbul'da bir araya getirerek seçim çalışmaları için önemli toplantılar ve organizasyonlar düzenlemiştir.

İş dünyasına olan katkıları da göz ardı edilemez. 2005 yılında bilişim sektörüne, 2015 yılında hizmet sektörüne ve 2022 yılında Demir-Çelik ve Kimyevi Maddeler İhracat işine giren Ömeroğlu, halen bu sektörlerde başarıyla ticari faaliyetlerini sürdürmektedir.

Ömeroğlu Grup ve Menba Grup firmalarının Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı üstlenen Kutbettin Ömeroğlu, aynı zamanda evli ve üç çocuk babasıdır.

Özel Haber: Salih SÜTLAN