Belediye Meclisi, AK Partili üyelerin oylarıyla hem Hizmet’e yakın Toros Koleji’nin imar haklarını hem de Süleyman Efendi cemaatine ait yurt inşaatının imar izinlerini iptal etti. Karara CHP’den itiraz geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Bina ve arsalarını geri alın.’ çağrısı üzerine harekete geçen Antalya Büyükşehir Belediyesi, Hizmet’e yakın Toros Koleji’nin imar hakları ile Süleyman Efendi cemaatine ait yurt inşaatının imar izinlerini iptal etti. Konyaaltı Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Böcek, “İnşaat başlamış. Her şey yasal ama 30 Mart seçimleri itibarıyla farklı bir tutum gelişiyor. Doğru bulmuyorum.” diyerek itiraz etti.

30 Mart yerel seçimlerinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı CHP’den alan AKP, kendisine oy vermeyenleri hedef haline getirdi. Başbakan Erdoğan’ın Hizmet Hareketi’ne yönelik, “Bunlara verilmiş ne kadar yer varsa, bina varsa hukuk içinde hepsini tek tek geri almalısınız.” sözü doğrultusunda harekete geçen Antalya Büyükşehir Belediyesi, skandal kararlara imza attı.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin haziran ayı ikinci oturumu, dün gerçekleşti. 28 gündem maddesini görüşen Meclis’te, Hizmet Hareketi’ne yakınlığıyla bilinen Toros Koleji’nin Konyaaltı ilçesi Arapsuyu Mahallesi’nde yeni yapacağı okula ait imar planlarını AKP’li üyelerin oy çokluğuyla iptal edildi. Oylama 50 ‘evet’ oyuna karşılık 47 ‘ret’ oyuyla sonuçlandı. AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, söz konusu planlara ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gerekli imar izni alınmadığını, ayrıca okulun planlandığı alana ilişkin mahkeme kararına uyulmadığını ileri sürdü. Türel, konuyla ilgili CHP sıralarından gelen eleştirilere “Okullara, yurtlara gerekli desteği verdik, veririz. Bu meseleyi açarsanız CHP grubu olarak altından kalkamazsınız.” tehdidinde bulundu. Bu sözler üzerine Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “CHP olarak da Muhittin Böcek olarak da hiçbir şeyin altında kalmam, kalmayız.” diye karşılık verdi.

İNŞAATINA BAŞLANAN YURDA DURDURMA

Antalya’da yerel seçim sürecinde AKP karşısında CHP ve MHP’yi desteklediği öne sürülen Süleyman Efendi cemaatine yakınlığıyla bilinen ve devam eden inşaatı Büyükşehir Belediyesi’nce mühürlenen Arapsuyu Öğrenci Yurdu’nun imar planları da 44 ‘hayır’ oyuna karşılık 45 ‘evet’le iptal edildi. CHP’li Muhittin Böcek, karara tepki gösterdi. Yurdun inşaatının başladığını hatırlatan Böcek, “Her şey yasal ama 30 Mart seçimleri itibarıyla farklı bir tutum gelişiyor. Bu konuyu çok doğru bulmuyorum.” diyerek itiraz etti. CHP’li Mustafa Reşat Oktay da imar planlarının gündeme iç denetçi raporuyla geldiğine dikkat çekerek, söz konusu birimin başkanlık makamına bağlı çalıştığını hatırlattı. Oktay, “Alana ilişkin hiçbir mahkeme kararı yok. Sizin talimatınızla harekete geçen bu birimin hazırladığı rapora istinaden planlar iptal edilirse meclis ağır tazminat yükü altında kalacaktır.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise alana ilişkin geçmiş tarihli mahkeme kararına istinaden yeni bir yapılaşmanın mümkün olmadığını savundu. Ayrıca alanın büyükşehir proje alanı olduğunu belirten Türel, Konyaaltı Belediyesi’nin buradaki herhangi bir idari tasarrufunun, yetki gaspı anlamına geleceğini iddia etti.