Kariyer basamaklarını birer birer adımlayan İkbal Yiğitalp Atik, eğitim sürecinde yurtdışında tamamlayarak Türkiye’ye bir turizmci olarak dönmeyi hayal etti. Lakin aile mesleği olan turizmciliğin yanında başka bir sektör kendilerine göz kırpıyordu: Endüstriyel temizlik. Ailesi otelcilikle uğraşan İkbal Yiğitalp Atik’in işlettikleri otellerinin alt katında çamaşır yıkama bölümleri bulunuyor. “Titiz ve hijyenik oldukları için” çevre otellerin endüstriyel temizlik ürünlerini yıkamaları için talep aldıklarını ifade eden Yiğitalp Laundry Yönetim Kurulu Başkanı İkbal Yiğitalp Atik, bu ifadelerle HSTV’de yayınlanan  Salih Sütlan ile Gündem Özel programında Yiğitalp Laundry’nin filizlenme sürecini anlatmaya başladı. Firmanın kırılma sürecini Türk Hava Yolları (THY)’nin ihalesini kazanmaları olarak ifade etti. İhaleyi kazanmalarını kabuklarını kırmaları için bir fırsat olduğunun bilincinde olan Yiğitalp, Arnavutköy’ün Hadımköy bölgesindeki 6 bin 500 metrekare alan hazırlayarak ses getirmeye başladı.

İstanbul Şehzadebaşı’ndan Hadımköy’e uzanan sürecin çok zor olduğunu ifade eden İkbal Yiğitalp Atik, şehir içine olan mesafenin uzak olacağı için endişeye kapılsada bile kararlı adımlarla faaliyetlerini Arnavutköy’e taşıdı. Son teknoloji çamaşır yıkama ürünleriyle hizmet veren Yiğitalp Laundry, İstanbul Yeni Havalimanı içerisinde çalışma alanı oluşturan dünyadaki ilk firma olarak kayıtlara geçti. 14 araç filosu ve 9 kamyon taşıma hacmi olan firmayla otellerin, havalimanının yıkama işlerini yürüttüklerini ifade eden İkbal Yiğitalp Atik, “Kolay bir hayatım yok. Sevdiğim işi yapıyorum. Nerede mutluysa, serotonin hormonunu salgılıyorsa o işi yapmalı. Bu bu işi seviyorum. Böyle çok mutluyum” dedi.

Kadının gücü

Yiğitalp Laundry firmasında kadın ağırlıklı bir iş kolu oluşturduklarını ifade eden İkbal Yiğitalp Atik, “Bayanlarla çalışmaktan keyif alıyorum. Fabrikada genellikle bayan ağırlıklı çalışıyorum. Kadın yöneticilerimiz bulunuyor. Bayanlarla çalışabilenlerdenim” açıklamasını yaptı. İstanbul’daki çoğu otelle çalıştıklarını kaydeden Yiğitalp Atik,”Tüm Hilton’lar bizde. Ramada, Conrad, bütün beş yıldızlı oteller bizimle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Havalimanı, sanayicilik, Kanal İstanbul gibi projeleri içinde barındıran Arnavutköy’ün farklı sektörlere hizmet vermesinden dolayı dikkat çeken ve yıldızı parlayan ilçelerin başında yer alıyor. Arnavutköy’deki sanayici, turizmci, iş insanlarına büyük sorumluluk düştüğünü belirten Yiğitalp Laundry Yönetim Kurulu Başkanı İkbal Yiğitalp, “Arnavutköy ülkenin en popüler ilçesi. Profesyonel bir ekip oluşturulup komisyonlar, alt komisyonlar kurularak değerlendirmeler yapılabilir. Tavsiyelerde bulunularak çıkış yolu aranabilir. Arnavutköy çok değerli” dedi.

HABER - FOTOĞRAF: ALİ RIZA ÇETİN

YAYINLARIMIZI http://hstv.com.tr/ ADRESİNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ

DESTEK OLMAK İÇİN: https://www.patreon.com/hstv