İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, POLSAN emeklileri hakkında önemli açıklamalar yaptı. Bakan Soylu açıklamalarında emeklilik ikramiye miktarının arttırılacağını kaydetti. Konuya ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ankara’da “Poliste Psikolojik Sağlamlık Semineri”ne katıldı ve şöyle konuştu:

"Bugün giren polisler, bugünün parasıyla 350 bin lira emeklilik ikramiyesi alacaklar. Bizim amacımız bunu 500 bin liraya çıkartmaktır"

SÜLEYMAN SOYLU'NUN AÇIKLAMALARI 

Açıklamalarında bugün giren polislerin bugünün parasıyla 350 bin lira emeklilik ikramiyesi alacaklarını amacın bunu 500 bin liraya çıkarmak olduğunu kaydeden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Şimdi bugün giren polisler, bugünün parasıyla 350 bin lira emeklilik ikramiyesi alacaklar. Bizim amacımız bunu 500 bin liraya çıkartmaktır. Şu anda 4 yıldır polis sandığımızın yönetiminde, arkadaşlarımızın gayretiyle karlılık, verimlilik ortaya koyarak hakikaten öz varlığımızı iki katından fazlaya çıkardık. Yani tam bir verimlilik yönetimi gerçekleştirdik. Kimse kusura bakmasın, isterseniz yarıştıralım.

Bunun anlamı ne? Bütün polislere çağrımdır. Bizati polis sandığının bir ferdi olarak çalışıyorum. Bu konuda bakanlığımızın neredeyse bütün bu konulardaki etkinliklerinde polis sandığı yapar. Ve çok profesyonel oldular ve devam edecekler.

5 BİN POLİS VE AİLESİ TATİLE GÖNDERİLDİ

Geçen yıl 5 bin polis ve ailesini tatile gönderdik. Ve bu projeyi de devam ettireceğiz. Hem mesleğinde amirleri tarafından bunun takdir edilmesi lazım diyen arkadaşlarımız hem de çeşitli vesilelerle ödüllendirilmesi gereken arkadaşlarımız. Buna da devam edeceğiz. Her hafta en az iki saat, toplanılan bir yerde arkadaşlarımıza tecrübelerimizi aktarmamız lazım.

Bizim teşkilatımızda sadece bugün yok yarın da var. Eğer bu zincirler arası disiplin, ahlak, sadakat ilişkisini iyi kurmazsak bizden sonraki göreve geleceklere iyi bir miras bırakmamış olurum."