Tan, "Yok efendim ‘paralel yapı’ ile bilmem kim beraber çalıştı. Yav kim neyle çalıştıysa çalıştı. Sen benim önüme netice koy. Sen çalış biraz. Sen ne söylüyorsun, ne buldun? Yok. Dedikodu, hamam dedikodusu." ifadesini kullandı.

"KÜRTLERLE MÜSLÜMAN ÇEVRELERİ VURUŞTURMAK İSTİYORLAR"
 
HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 6-7 Ekim olaylarından sonra Yüksekova'da 3 asker ile Diyarbakır'da bir astsubayın maskeli meçhul kişiler tarafından öldürüldüğünü, dün de yine Yüksekova'da 60 yaşlarında Hacı İrfan Atsız isminde İslami kimliği ile bilinen ve hiçbir örgüt ve parti ile organik bağı olmayan birinin maskeli kişiler tarafından öldürüldüğünü anımsattı. Tan, "Bu tip olayları geçmişte defalarca gördük, yaşadık. Bunları engelleyemezsek, bizler de yani siyasetçiler, aydınlar, devlet olarak bu katiller kadar suçlu oluruz. Artık Kürdistan'da PKK ile Müslüman İslami çevreleri birbirine vuruşturmak isteyen bir siyasi akıl var. Bu aklın, karanlık ellerin kim olduğunu bulup çıkarmak birinci derecede hükümetin görevi. Bu konuda da PKK'nın da çok açık ve net bir tavırla bu olaylara bakışını, tavrını ortaya koyması lazım. Aynı şekilde hiçbirimiz defalarca gördüğümüz bu senaryolara alet olmamamız lazım." diye konuştu.

"GÜPEGÜNDÜZ İŞLENEN CİNAYETİN FAİLİ BULUNAMIYORSA..."
 
6-7 Ekim olaylarında PKK ile Cemaat’in ortaklaşa hareket etme iddialarının hatırlatılması üzerine Altan Tan, hükümetin üstüne düşen görevi yerine getirmediğinin altını çizdi. Kırk gündür aynı şeyleri konuşmaktan boğazının yırtıldığını ifade eden Tan, 6-7 Ekim olaylarında emniyete göre 200 kişinin gözaltına alındığını, savcılığın beyanına göre ise 40 kişinin tutuklandığını anlattı. Ancak 3 kişinin linç olayında 60’a yakın kişinin eşkâlinin belli olmasına karşın hiç kimsenin gözaltına alınmadığını vurguladı. Tan sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Pekiyi, bir devlet 60 bin nüfuslu Yüksekova’nın içinde santimetrekareye kaç tane mobese düşüyor bilmiyorum. Ne kadar istihbarat elemanı var, onu da bilmiyorum. Buna rağmen sokakta güpegündüz işlenen cinayetlerin faillerini ortaya çıkaramıyorsa, açık seçik kameralarda bütün eşkâllerin kim olduğunu kamuoyunun önüne koyamıyorsa, eee burada bir şey var demek ki."
 
HDP’li Altan Tan, "Yok efendim ‘paralel yapı’ ile bilmem kim beraber çalıştı. Yav kim neyle çalıştıysa çalıştı. Sen benim önüme netice koy. Sen çalış biraz. Sen ne söylüyorsun, ne buldun? Yok. Dedikodu, hamam dedikodusu." değerlendirmesinde bulundu.