Türk edebiyatının tanınmış isimlerinden Hasan Ali Toptaş, geçmişte çok sayıda kadına cinsel saldırı ve tacizde bulunduğu iddiasını gündeme taşındı.

Çok sayıda kadının Toptaş tarafından tacize maruz bırakıldığını anlatmasıyla Everest Yayınları da yazarla yollarını ayırdığını ilan etti.

Everest Yayınları’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Yazar Hasan Ali Toptaş ile yollarımızı ayırmış bulunuyoruz. Her türlü tacizin karşısındayız, karşısında olmaya devam edeceğiz. Saygılarımızla.”

Everest Yayınları’nın açıklaması.

MERSİN TSO, ÖDÜLÜ GERİ ALIYOR

Öte yandan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası tarafından verilen ve bu yıl Hasan Ali Toptaş’a giden Mersin Kenti Edebiyat Ödülü de yazardan geri almaya karar ver.

Ödül Kurulu “Bu son derece ağır bir durum. Değerlendirme Kurulu dünden beri konu üzerinde konuştuk ve ödülün geri alınması konusunda mutabık kaldık. Çünkü Hasan Ali Toptaş ile ilgili bu iddiaları yok sayamayız, hoş göremeyiz, görmezden gelemeyiz. İnsani, ahlaki, vicdani, edebi sorumluluğumuz gereği Toptaş'a verdiğimiz ödülü geri çekmeye karar verdik” açıklamasında bulundu.

TRT2, TOPTAŞ’IN KONUK OLDUĞU BÖLÜMÜ SİTEDEN KALDIRDI

TRT2 kanalı  Doğan Hızlan'ın sunduğu tarafından sunulan ‘Karalama Defteri’ programının, sosyal medyada tacizleri ifşa edilen yazar Hasan Ali Toptaş’ın konuk olduğu bölümünü internet sayfasından kaldırdı.

TRT2, ‘Karalama Defteri’ programında Hasan Ali Toptaş’ın konuk olduğu bölümü kaldırdı.

HASAN ALİ TOPTAŞ OLAYI NEDİR?

Sosyal medyada aralarında tanınan yazarların da yer aldığı çok sayıda kadın, yazar Hasan Ali Toptaş’ın taciz ve cinsel saldırısına uğradığı itirafında bulunmuştu. Toptaş suçlamaları reddetmeyip özür dilemişti.