İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yangınla ilgili yapılana açıklamada, "2 katlı, içerisinden birbirine bağlantılı 10'ar bin metrekarelik  küçük ev aletlerinin depolandığı antrepoda çıkan yangına müdahale edildi. Saat 11.18'de gelen ihbar ile olay yerine saat 11.22 de intikal eden Hadımköy itfaiye grubu yangının geniş bir alanda etkili olduğunu belirledi" denildi.

"ALEV KARTALI" MÜDAHALE EDİYOR

Yangına Hadımköy, Arnavutköy, Kıraç, Çatalca, Mimarsinan, Başakşehir, Avcılar, Bakırköy, Turgutreis, Seyrantepe, Şişli, Gaziosmanpaşa itfaiye gruplarında müdahale ettiği belirtilen açıklamada, "İlk etapta 34 araç, 112 personel ile yangın söndürme çalışmaları yapılıyor.   Depoda zaman zaman patlamaların meydana gelmesi ve alevlerin kısa sürede yayılması üzerine "Alev Kartalı" havadan müdahaleye başladı. Kara birlikleri ve kısa sürede 7 sorti yapan yangın söndürme helikopteri "Alev Kartalı" yangının sirayetini önledi. Söndürme çalışmaları devam ediyor" ifadeleri yeraldı.  

ZARAR BÜYÜK
İş yeri sahibi Murat Yağmur, yangında zararlarının 15-20 milyon lira civarında olduğunu söyledi. Uğur, “Depomuz 40 bin metrekare üzerine kurulu. Yanan kısım ise yaklaşık 12 metrekare. Küçük ev aletleri olan ütü ve süpürge depomuz komple yandı. Söndürme çalışması devam ediyor, yapacak bir şey yok.” diye konuştu.

Bu arada, deponun bahçesinde bulunan kazlar, yangında mahsur kaldı. Kazlar, yangının kontrol altına alınmaya başlanmasıyla birlikte etrafı tellerle çevrili bölgeden çıkartıldı.