Öte yandan bugünkü operasyona ilişkin soruşturma kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Özel, Başbakan Davutoğlu'nun da aralarında bulunduğu devlet büyüklerine ait telefonların 363 kez dinlendiği ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığında görevli  cumhuriyet savcısı Harun Ceylan, Twitter'da "Fuat Avni" adlı hesaptan paylaşımlarda bulunan kişi ya da kişiler hakkında soruşturma başlattı. 
 
'Fuat Avni' hesabı hakkındaki soruşturmanın, dün gece, bu Sabah yapılan operasyon ile ilgili, yayımladığı tweetleri nedeniyle açıldığı öğrenildi.
 
28 KİŞİ İÇİN GÖZALTI KARARI ÇIKMIŞTI
 
Öte yandan  Ankara ile birlikte 4 ilde kriptolu ve normal telefonların yasadışı dinlenmesine yönelik başlatılan soruşturma, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülüyor.
 
Operasyon kapsamında Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nda (TİB) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’ndaki (TÜBİTAK) bazı kişiler hakkında yakalama kararı olduğu, 23 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
 
İŞTE İSİM İSİM LİSTE
 
Operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan 28 kişi  arasında Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) eski Başkanvekili Osman Nihat  Şen, eski Bilgi Sistemleri Daire Başkanı İlhan Elieyioğlu ve TÜBİTAK BİLGEM eski  Başkanı Hasan Palaz da bulunuyor. Hakkında yakalama kararı çıkarılan diğer  isimler şöyle:  TİB mensupları, Bülent K, Cüneyt K, İbrahim K, Ahmet B, İsmail B,  Hidayet C, Ferhat S, Hamza D, Ali Osman T, Erkay U, Ahmet Asım Y, İbrahim  Barbaros Ö, Mehmet A, Seyit Aydın Ö, Yunus Ş, Nur Muhammet A, Harun B, Barış Y,  Adil B, Halil Ç. 
 
TÜBİTAK mensupları, Gökhan V, İmran E, Özgür Ö, Orhan Ü, Ayhan Y. 
   
363 KONUŞMA DİNLENMİŞ
 
Kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlendiği  iddiasıyla Ankara merkezli 4 ildeki operasyonu kapsamında,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay  Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in de aralarında bulunduğu devlet büyüklerine ait  31 kriptolu telefonun 363 kez dinlenildiği tespit edildi. 
 
Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığında görevli cumhuriyet savcısı Harun  Ceylan'ın yürüttüğü soruşturma Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı  Haşim Kılıç, Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Başbakan  Yardımcıları Bülent Arınç ve Ali Babacan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Enerji ve  Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile MİT Müsteşarı Fidan'ın da aralarında  bulunduğu kişilere ait kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlendiğinin  tespitiyle ilgili başlatıldı. 
 
ERDOĞAN'IN TELEFONU 55 KEZ DİNLENMİŞ
 
Operasyon kapsamında devlet büyüklerine ait 31 kriptolu telefonun 363  kez dinlendiği belirlendi. 
 
  Buna göre, başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 ayrı  kriptolu telefonu 55, Başbakan Davutoğlu'nun 26, Genelkurmay Başkanı Orgeneral  Özel'in 28, Başbakan Yardımcılarından Babacan'ın 31, Arınç'ın 5, İçişleri Bakanı  Ala'nın 6, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız'ın 14 ve MİT Müsteşarı  Fidan'ın ise 28 kez dinlendiği tespit edildi. 
 
  Söz konusu dinlemelerin, 17 - 25 Aralık döneminde yoğunlaştığı  belirtilirken dinlemelerin kaydedilmesinin ardından silindiği ve bilirkişilerce  silinen kayıtların geri döndürüldüğü bildirildi.