Türkiye siyasi hayatına yeni katılan Demokratik Gelişim Partisi'nin (DGP) Genel Başkanı İdris Bal, "Bu partiyi kurarken Sayın Gülen ile görüşmedim." dedi.
Partisinin Ankara'daki tanıtım toplantısında soruları cevaplayan İdris Bal, partinin kuruluşunda Fethullah Gülen Hocaefendi ile görüşüp görüşmemesine ilişkin, şunları söyledi: "Beni ister Sayın Gülen, ister İzzettin Doğan, ister Süleyman Efendi’nin cemaati, ister İskender Paşa, ister gayrimüslim cemaatler, ister ülkücü kesim; kim kucaklarsa kucaklasın şeref duyarım. Kim desteklerse desteklesin şeref duyarım. ‘Siyasete girerken belirli bir camianın, grupların kontenjanıyla girdiysem istifa edeceğim’ demiştim. Bunun da en önemli şahidi dönemin Başbakanı’dır. Şeref verirsin dedikleri için siyasete girdim. İrademin üzerine ipotek koydurtmadım. Zira onun bunun selamıyla hareket edenler hem Gezi sürecinde hem çözüm sürecinde hem kadınlı erkekli evlerle alakalı hem Mısırla alakalı hem dershaneyle alakalı hem MİT ile alakalı hem başkanlık sistemiyle alakalı, Alevi-Sünni ilişkileri ile alakalı tek kelime edemez. İrademe ipotek koydurtmayı milletime ihanet olarak görüyorum. Bu partiyi kurarken Sayın Gülen'le görüşmedim."

'ŞARK KURNAZLIĞIYLA TEVECCÜH TOPLAMA ARAYIŞI'

Bal, herhangi bir parti ile isminin geçmesi konusunda ise "Bazı partilerin şark kurnazlığı ile insanlardan teveccüh toplama arayışıdır. Tabi ki herkese saygılıyız, ama herkes siyasetini bizim adımızı kullanarak yapmasın. Bu ülke Sünni'siyle, Alevi'siyle, Kürt'üyle, ülkücüsüyle, muhafazakarıyla, ‘lütfen yolunuza devam edin’ demeseydi, yollarda önümüzü kesmeseydi, biz kesinlikle böyle bir yola çıkmayacaktık." dedi.

Ertuğru Günay, İdris Naim Şahin, Hakan Şükür gibi isimlerin partide bulunup bulunmayacağı hakkında ise Bal, "Biz yolumuza çıktık. Bu güne kadar 2 bin mi, 3 bin mi, 5 bin mi deyim, insanlarla görüştük, istişare ettik, beyin fırtınası yaptık. Zamanın geldiğini düşündük, bazı arkadaşlarımız ilk durakta bindiler, bazıları yetişemedi, işleri, mazeretleri vardı. Belki onlar ikinci durakta, üçüncü durakta yer alacaklar, binecekler bu minübüse. Bazıları da diyecek ki siyaset illaki partinin üyesi olarak, beraber yan yana görüntü vererek yapılmaz. Biz kalemimizle destek olacağız, çevremizle destek olacağız. Bu dik duruşa destek olacağız diyecekler. Bizim medyadan, iş dünyasından dostlarımız hep bunları diyorlar.’ Biz sizin yanınızdayız, cismen yanınızda dikilmesek bile, biz bu dik duruşun, hukuk diyen adalet diyen, kardeşlik diyen duruşun yanındayız’ diyorlar." açıklamasını yaptı.

'2015 SEÇİMLERİNE GİRECEĞİZ'

İdris Bal, 2015’teki genel seçime gireceklerini belirterek, "Bizim tüm hedefimiz, 2015 seçimlerine girmektir. Onun için bizim tüm gayretlerimizi ortaya koyacağız. Ben ve arkadaşlarım bu kararlılıktadır. Zaten şu anda biz birçok ilde çalışmamamızı fiili olarak bile tamamlamış durumdayız." şeklinde sözlerini tamamladı.