Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma günü yaptığı açıklama, "Vatandaşlar dikkatli davranmıyor. Yeni tedbirler almaya mecburuz ve alacağız" diyerek, kısıtlamaların sinyalini vermişti. Pazartesi günü yapılacak olan kabine toplantısında masada olan konular merak ediliyor.

İKİ GÜN TAM KAPANMA

Koronavirüs pandemisinde ilk dönemlerde hafta sonu uygulanan tam kapanmanın yeniden gündemde olduğu kaydedildi. Şu anda hafta sonu akşam 20.00 sabah 10.00 arasında uygulanan kısıtlamanın hafta içi uygulanması ve hafta sonu tam kapanmanın olabileceği inceleniyor.

SEYAHAT YASAĞI

Gelen bilgiye göre masada konuşulacak olan konulardan biri de seyahat yasağı. Büyükşehirlere bir süreliğine seyahat yasağının getirilebileceği konuşuluyor.

YOĞUN BAKIM SAYISI

Sağlık sistemindeki yükün azaltılması için hastanelerde bulunan yoğun bakım yatak sayılarının arttırılması hedefleniyor. Uzmanlar, hastaneler olan kalabalığın engellenmesi için, temaslı olan kişilerin test yaptırmak için 5-6 gün izole olarak beklemesi konusunda uyarılar yapılıyor.

E-BİLEKLİK SİSTEMİ

Devlet evlerinde izole olması gereken ancak karantina kuralına uymayanlar için e-bileklik uygulamasını yaygınlaştıracak. Kırıkkale'de başlayan bileklik uygulaması tüm Türkiye genelinde devreye girecek.