Erdoğan, yapmış olduğu açıklamasında başvuru şartı aranamadan Hazine taşınmazları üzerindeki turizm tesisleri ile deniz turizmi tesislerinin kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma ve hasılat payları ile ecrimisillerin ödemelerinin 1 yıl boyunca ertelendiğini açıkladı.

1 YIL SÜREYLE ERTELENDİ

Toplantı sonrasında kameralar karşısında açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Hazine taşınmazları üzerindeki turizm tesisleri ile deniz turizmi tesislerinin kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma ve hasılat payları ile ecrimisillerin ödeme  sürelerini başvuru şartı aranmaksızın 1 yıl süreyle erteliyoruz.  Bu ertelemenin turizm sektörüne katkısı 925 milyon liradır. Belediyelere de mülkiyet veya tasarruflarında bulunan taşınmazların irtifak hakkı, kiralama ve benzeri  kullanımından kaynaklanan bedellere indirim veya erteleme kararı alabilme imkanı sağladık"

ESNAFA KİRA DESTEĞİ

Tüm Türkiye merakla esnafa verilecek olan kira desteğinin ayrıntılarını bekliyordu. Yapılan açıklamada büyükşehirlerde 750 TL, diğer illerde 500 TL kira desteğinin verileceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı zamanda 3 ay boyunca aylık 1000 TL destek verileceğini de ekledi.

5 MİLYAR LİRA HİBE DESTEĞİ VERİLECEK

Yaklaşık olarak 1 milyar 300 milyon liralık bir desteğin esnafa hibe edileceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan şu açıklamaları kullandı:

"Bu şartları taşıyan ve iş yeri kira olan esnafımıza yine 3 ay süreyle  büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği  yapacağız. Buna göre ayda 432 milyon liradan toplamda 1 milyar 300 milyon liralık  bir kira desteğini esnafımıza hibe olarak vereceğiz. Bu iki destek kalemi  çerçevesinde önümüzdeki 3 ay boyunca esnafımıza toplamda 5 milyar lira civarında  bir hibe desteği sağlamayı planlıyoruz"