AK Parti grup toplantısında parti temsilcileriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İdlib saldırısını ve FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmalarını değerlendirdi. "Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri anamuhalefet ve onun başındaki zat" diyen Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili hazırlanmış videoyu kamuoyuna sundu. FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmaları sürerken Erdoğan, FETÖ'nün bir siyasi ayağının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi olduğunu belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarındaki başlıklar şöyle:

"Bugüne kadar İdlib’de verdiğimiz şehit sayısı 14’ü buldu. İdlib’de rejim ve onlarla hareket eden Rus güçleri ile İran destekli militanlar sürekli sivillere saldırıyor, kan döküyorlar. İdlib ile ilgili kimi endişe ifadelerinin de başka saiklerden kaynaklandığını çok iyi biliyoruz. Herkes gözünü kapatsa, sırtını dönse, vicdanını dondursa da Türkiye bu duruma seyirci kalmayacaktır. "

"FETÖ'nün siyasi ayağı, FETÖ ile kavgada saldırıya uğrayan parti midir, FETÖ adına yumruk sallayan parti midir? FETÖ’nün siyasi ayağını açıklıyorum; Tolstoy’un dediği gibi, birine çamur atmadan önce iyi düşün, Kılıçdaroğlu bize çamur atmaya çalışırken elinde çamurla yakalanmıştır. Çünkü bu ülkede FETÖ’nün en önemli siyasi ayağı bizatihi Kılıçdaroğlu’nun kendisi ve ekibidir. FETÖ'yü suç örgütü ilan eden ve Milli Güvenlik Kurulu'ndaki toplantıda alınan kararın altında benim imzam var. Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olmasıyla CHP bu işin tam göbeğine yerleşmiştir."

"Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz'dan sonra ‘askerler her koşulda emre itaat eder’ diyerek darbecileri savunmaktan da geri kalmamıştır. FETÖ ne demişse, Kılıçdaroğlu aynısını tekrar etmiştir. Bundan ala siyasi ayak olur mu? 15 Temmuz'u "kontrollü darbe" olarak tanımlayan Kılıçdaroğlu'na bu aklı veren FETÖ'dür. FETÖ'nün siyasi ayağı, FETÖ'cülerin devirmeye çalıştığı siyasetçi midir yoksa yükseltmeye çalıştığı siyasetçi midir?"

"Mehmetçiklerin kanının döküldüğü bir yerde, kendini ne kadar büyük görürse görsün, hiç kimsenin güvende olamayacağını da açıkça söylüyorum. Tüm gücümüzü kullanacağız. Suriye halkının özgürlük mücadelesi aynı zamanda 83 milyonluk Türkiye’nin beka mücadelesidir. Askerlerimize en küçük zarar gelmesi halinde rejim güçlerini her yerde vuracağımızı ilan ediyorum. En küçük bir ihlali dahil affetmeyeceğimiz bir döneme girdik."