Toplantı devam ederken gece saat 23.30 sıralarında kameraların karşısına geçen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Bu saatten sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin böylesine kirli ilişkilerin odağında bulunan bir kişi artık yönetemez. Erdoğan'ın başbakanlığındaki hükümet şu andan itibaren meşruiyetini kaybetmiştir. Hırsızlık ve rüşvet olaylarının altında ezilen bu başbakan şu andan itibaren istifa etmek durumundadır" dedi.
Sosyal medya ve Ankara, youtube'a yüklenen, Başbakan Erdoğan'la oğlu Bilal Erdoğan arasında, yolsuzluk operasyonunun yapıldığı gün olan 17 Aralık'ta geçtiği iddia edilen telefon kayıtlarıyla sarsıldı. Kayıtların yüklenmesinin hemen ardından twitter'da yüzlerce paylaşım yapılırken, Kılıçdaroğlu, aynı saatlerde CHP MYK'yı olağanüstü toplantıya çağırdı.
 
Tek gündem ses kaydı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, toplantı öncesi yaptığı değerlendirmede, "Toplantımızın tek gündemi internete düşen ve Başbakan Erdoğan ile oğluna ait olduğu belirtilen ses kayıtlarıdır. Bu kayıtları değerlendireceğiz" dedi. Partinin Ankara'da bulunan tüm yöneticileri gece saat 22.00'de genel merkeze geçerek Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından yaşanan gelişmelerin ele alındığı toplantıda, ses kayıtlarının ele alındığı belirtildi.
 
İstifaya davet edelim
CHP'nin bu ses kayıtlarına kayıtsız kalamayacağı belirtilen toplantıda, Başbakan Erdoğan'ın ve Ak Parti hükümetinin istifaya davet edilmesi benimsendi. Kılıçdaroğlu'nun bugün konuşacağı CHP grup toplantısında bazı ses kayıtlarının dinletilmesi için ses düzeneğinin hazırlandığı öğrenildi. Dün gece internete düşen ses kayıtlarının da bu kapsamda grup toplantısında dinletilebileceği iddia edildi.
 
Twitter'dan mesaj
Kılıçdaroğlu, olağanüstü MYK toplantısından hemen önce sosyal paylaşım sitesi twitter'da yaptığı değerlendirmede, "İnsanının sorunlarını dinlemek yerine gizlice telefonlarını dinleyen AKP, yaratmaya çalıştığı korku imparatorluğunda elbet boğulacaktır" diye yazdı.
 
Meşruiyetini yitirdi
Olağanüstü MYK toplantısı devam ederken saat 23.30 sıralarında kameraların karşısına çıkan Koç, şunları kaydetti:
"CHP MYK bu akşam saat 10.00'da olağanüstü olarak toplanmıştır. Ortaya dökülen bazı tapeler 17 Aralık'ta Türkiye'yi sarsan büyük yolsuzluk, rüşvet ve hırsızlık olaylarının bizzat başbakan ve ailesinin etrafında odaklandığını bugün bize bu tapeler kanıtlamış bulunmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti yönetiminden sorumlu olan başbakanın ortaya dökülen konuşma kayıtları tüyler ürperten gerçekleri ortaya koymaktadır. Bu saatten sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin böylesine kirli ilişkilerin odağında bulunan bir kişi artık yönetemez. Erdoğan'ın başbakanlığındaki hükümet şu andan itibaren meşruiyetini kaybetmiştir. Bu tapelerde kirli ilişkiler, kirli para, miktarı da belli değil, bütün bunlar açıkça ortaya çıkmıştır. 17 Aralık günü Başbakan büyük bir korku ve panik içerisinde oğluyla telefonda konuşmaktadır ve gün boyunca bu konuşmalar önlem alma boyutunda devam etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin yöneten herkesi sorumluluğunu yerine getirmeye davet ediyorum. Hırsızlık ve rüşvet olaylarının altında ezilen bu başbakan şu andan itibaren istifa etmek durumundadır.
 
Yeni bir başlangıç
Türkiye, bu kirle bu yükle yoluna devam edemez. 17 Aralık'tan sonra Türkiye demokrasisine giydirilmeye çalışılan o örtüyü, o baskıyı, o karartmayı, takip edilemez boyuta taşınması için yapılan olağanüstü yasama gayretlerini bir kez daha anlıyoruz. Pislik örtülmek, kirlilik kapatılmak istenmektedir. Başbakan kendisine ulaşılmasını engellemek istemektedir. Bu saatten sonra Türkiye Cumhuriyeti'ni bu kirli ilişkilerin ortasında olan bir kişinin yönetmesi kabul edilemez. Bu hükümet bu saatten itibaren meşruiyetini yitirmiştir. Genel Başkanımız, yarın (bugün) detaylı bir açıklamayı ayrıca yapacaktır. Türkiye için umarım yeni bir başlangıç olacaktır. Türkiye hırsızlıkla, arsızlıkla, rüşvetle, kirlilikle, yolsuzlukla olan sınavını geçecektir. Bu hükümetin meşru bir hükümet olmadığını, hırsızlıkla yolsuzlukla malul bir kişi tarafından bu ülkenin yönetilemeyeceğini bir kere daha huzurlarınızda ifade etmek istiyorum."
 
Sayın demeyeceğim
Başbakanlık'ın açıklamasının ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Erdoğan ile görüşmesinin anımsatılması üzerine Koç, "17 Aralık dosyaları niye gizlenmek isteniyor. Soruşturma dosyası niye kapatılmak isteniyor, niye fezlekeler gelmiyor. Bütün bunlar bu dosyaların içinde mevcut olan tapelerdir" dedi. "Hükümetle ilişkinizi askıya mı alacaksınız" sorusu üzerine Koç, "Meşruiyetini kaybetmiştir diyorum, bu kirli ilişkilerin açık seçik döküldüğü bir hükümet yapısıyla demokratik bir ülkede meşru bir yönetimi nasıl sağlayacaksınız" dedi. "Erken seçim çağrısı anlamına gelir mi" sorusu üzerine Koç, "Bunun karşılığı istifa müessesidir, 4 bakan ne şartlarda istifa ettilerse, sayın demeyeceğim Türkiye Cumhuriyeti'nin şu anda başbakan görevini yürüten ve bu kirli ilişkilerin odağında olan kişinin bu sınıflamaya tabi olması doğaldır" dedi. Koç, bir soru üzerine gensoru ve soruşturma mekanizmalarının yeri geldiğinde değerlendirilebileceğini ifade etti.