Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) Ankara 'daki yerel seçim sonucuna dair başvuruda bulundu.
Ankara İl Seçim Kurulu, CHP'nin Büyükşehir Belediye seçim sonuçlarının yeniden sayılması ile ilgili yapılan itirazları reddetmişti..

GÖKÇEK MAZBATASINI ALDI

Melih Gökçek, mazbatasını almadan önce çok sayıda partili Ankara Adliyesine geldi. Ankara İl Seçim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, "Zorlu geçen bir sezim maratonunun sonuna geldik. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini bir dönem daha kazanan ve ismi Ankara ile özdeşleşen ve Türkiye rekoruna imza atarak 5.kez başkanlığa oturan İbrahim Melih Gökçek'i başarısından dolayı kutluyorum" dedi.

Melih Gökçek ise, "Cenabı Allah 5. kez başkanlığı lütfetti hamd ediyorum. Buraya kadar zahmet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum" dedi. Ankara İl Seçim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya'dan mazbatasını alan Melih Gökçek, Ankara Adliyesi önünde bekleyen partililere kısa bir konuşma yaptı. Gökçek'in konuşması sırasında partililer, 'Vur vur inlesin Mansur Yavaş dinlesin" sloganları attılar. Partililerin bu sloganına ise Melih Gökçek, "Gerek yok siz sandıkta vurdunuz. Yeter ona" dedi.