99 yıl önce Çanakkale’nin geçilemeyeceği dosta ve düşmana gösterildi. Türkiye tarihi için bu anlamlı günde, destan yazan kahramanlar dualarla ve görkemli törenlerle anıldı. Türkiye tarihi için bu anlamlı günde, gelecek nesillerin huzur içinde yaşaması için canlarını siper eden şehitler Çanakkale'de anıldı. 

Çanakkale’de düzenlenen törende, Türk bayrağı göndere altın madalya ile çekildi. Ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mesajları okundu.

Törene katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada, "Türkiye dışarıdan teslim alınamayacağı gibi içeriden de ihanetlere boyun eğmeyecek, ihanetlere teslim olmayacak her türlü ihanete gereken cevabı verecek ve ihanetleri ezecek güçte bir ülkedir. O silahların teslim alamadığı Türkiye'yi hiçbir fitne girişimi, hiçbir ahlaksız saldırı, hiçbir namert taarruz da teslim alamayacaktır." ifadelerini kullandı.

Gelibolu Şehitler Abidesi'ndeki tören ise, çelenklerin sunulmasıyla başladı. Daha sonra saygı atışı yapıldı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Tuğgeneral İsmail Gürgen yaptı. Şehitlik defterinin imzalanmasının ardından, Çanakkale Boğazı'ndaki geçit töreni izlendi. Daha sonra ise, Solo Türk'ün gösterisi Çanakkale semalarını renklendirdi.