Oğlunun kurşunlarına hedef olan kadın, boşandığı eşine karşı açtığı tehdit ve hakaret davası için adliyeye gelmiş.

Adliyede büyük panik yaratan dehşet binanın C kapısında yaşandı. Kapıdan girip X-Ray cihazına yönelen Hanime A. (44) adlı kadın ve polis koruması Emrah Taşdemir (24) kurşunların hedefi oldu. Ağır yaralanan Hanime A. olay yerinde yaşamını yitirdi.

YARALI POLİS DE ŞEHİT DÜŞTÜ

Saldırı sırasında  yanında bulunan Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu'nda görevli polis memuru Taşdemir ile bir güvenlik görevlisi yaralandı. Ağır yaralı polis Florence Nightingale Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Acı haberi hastaneye gelen İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok verdi. Altınok hastane çıkışında Emrah Taşdemir’in hayatını kaybettiğini açıkladı.

AİLE İÇİN ŞİDDET GÖREN KADINI KORUYORDU

Altınok, polislerin vatandaşların mutluluğu ve huzuru için çalıştığını belirterek, "Burada  da yine koruma görevi olan bir arkadaşımız, aile içi şiddete maruz kalan bir  kadının boşanma davasıyla ilgili korumasını üstlenmişti. Bu kardeşimizi  kaybettik. Üzüntülüyüz. Teşkilatımızın başı sağolsun" diye konuştu. 
 
Altınok, şüphelinin yakalandığını sözlerine ekledi. 
 
SALDIRGAN KADININ OĞLU ÇIKTI

Gözaltına alınan saldırgan ise kadının oğlu çıktı.   Hanime A'nın oğlu Dursun Z. (20), saldırıyı gerçekleştirdiği  iddiasıyla gözaltına alındı. Oğlunun kurşunlarına hedef olan Hanime A.'nın, eski eşine açtığı hakaret ve tehdit davası  dolayısıyla adliyede bulunduğu öğrenildi. 

Alınan bilgiye göre, Hanime A, bir süre önce boşandığı eşi Hızır Z.  hakkında hakaret ve tehdit iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bunun  üzerine Hızır Z. hakkında dava açıldı. İstanbul 14. Sulh Ceza Mahkemesi'nde bugün  görülen duruşmaya, sanık Hızır Z. ve müşteki Hanime A. katıldı. Mahkeme, Hızır  Z'yi "hakaret" ve "tehdit" suçlarından 11 ay hapis cezasına çarptırdı.