Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu milletin, birliğini, beraberliğini, kardeşliğini, kimse bozamayacaktır. Bundan hiç endişeniz olmasın" dedi. Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Trabzon'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanı çıkışında otobüsten kendisini bekleyen halka hitap etti. Erdoğan, vatandaşlara gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ettiğini belirterek, "Geçmiş Kurban Bayramı'nızı tebrik ediyorum. Rabbim nice bayramlara, bayram sevincini aynen yaşayacak şekilde bizleri kavuştursun" diye konuştu.

"Özellikle bölgemizde meydana gelen bu son hadiseler tabii ki bu bayramımıza gölge düşürdü" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bunları aşacağız inşallah. Yarın inşallah her zamanki gibi tarihi belediye meydanında sizlerle bir arada olacağız. Orada tüm Trabzonlu kardeşlerime, hemşehrilerime hitap etme fırsatını bulacağız. Yoğun bir programımız var. Karadeniz Teknik Üniversitesinde bir konuşmamız olacak. Trabzon'a her zaman inandık, onlar da bize inandı. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde, kararlı bir şekilde, birlik, beraberlik, dayanışma içerisinde yolumuza devam edeceğiz. Bu milletin, birliğini, beraberliğini, kardeşliğini, Allah'ın izniyle, kimse bozamayacaktır. Bundan hiç endişeniz olmasın. Allah yar, yardımcınız olsun."

Elinde "A.Akif" yazılı bordo-mavili forma olan bir çocuk, Erdoğan'ın bulunduğu otobüse binerek kendisine formayı verdi.

Daha sonra bir vatandaş, otobüse binerek Erdoğan'a bordo-mavi atkı hediye etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da atkıyı boynuna astı.

Bu sırada vatandaşlardan bazıları "Cumhurbaşkanım emret, yoluna kurban olalım" şeklinde slogan attı.

Havalimanından otobüsle konaklayacağı Zorlu Grand Otel'e gelen Erdoğan, burada da kendisini bekleyen vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, geçmiş Kurban Bayramlarını kutlayarak, "Rabbim nice bayramlar nasip eylesin. İnşallah sizlerle belediye meydanında bir araya geleceğiz. Toplu açılış töreni gerçekleştireceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı olduktan, sonra halkın oylarıyla göreve geldikten sonra Trabzon'a bu ilk seyahatinde farklı bir coşkuyu yarın beraber yaşayacaklarını anlatan Erdoğan,  "Bu vesileyle sizlere kalbi şükranlarımı sunuyorum. Gününüz, geceniz mübarek olsun, geleceğiniz aydınlık olsun. Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum" şeklinde konuştu.