Gözaltına alındıktan sonra İzmir Emniyeti Bozyaka Hizmet Binası'na götürülenler, ifadelerinin alınması için dün saat 06.00'dan bu yana bekletiliyor. Halen ifade aşamasına geçilmemesine tepki gösteren gözaltındaki bazı polislerin avukatı İsmail Hakkı Küçük, "Hâlâ sorguya başlamamaları, niyetlerinin kesinlikle usulüne göre operasyon olmadığını gösteren delillerden bir tanesi. Aldıkları insanların ivedi şekilde ifadelerini alıp savcılığa götürmeleri lazım fakat hiç öyle bir dertleri yok. " dedi.

Gözaltındaki polislerin tamamının avukatı olmasına rağmen dosyayla ilgili fotokopinin kendilerine, dün akşam mesai bitiminde 17.00'de verildiğini kaydeden Av. Küçük, "Dokuz klasör var. Bize, 'Müvekkillerinizle ilgili incelemeniz için uygun gördüklerimiz' diye bir klasör evrak verdiler. Tamamı mahkeme kararı, dinleme yapmak için alınan mahkeme kararlarını gösteriyorlar. Bunların tamamı, müvekkillerin yaptığı işin usulüne olduğunu gösteren, tamamen müvekkillerin lehine hususlar. 'Aleyhte hiçbir şey yok mu?' dedim, 'Hiç başka şey yok.' diyorlar. 'Müşteki ifadeleri lazım, onları incelemek istiyorum. Biz müşteki ifadeleri olduğunu öğrendik.' dedim, savcı bizzat, 'Onlar da ne dediğini bilmiyorlar.' dedi." şeklinde konuştu. Dosyaya müşteki bulmak için haklarında dinleme yapılan insanların emniyete çağırıldığını da dile getiren Küçük, "Ne olur, dinlemeyi yapan memurlar hakkında şikayetçi olun, biz de gereğini yapalım diye vatandaşların müşteki olmaları sağlanmış. Bunların içinde örgüt üyeleri de var, normal vatandaşlar da var." diye konuştu.

"TEM'İ KULLANARAK TERÖR DAVASI HALİNE GETİRMEK İSTİYORLAR"

Av. Küçük, operasyonda Terörle Mücadele Şubesi'nin (TEM) kullanılmasının tamamen usulsüz olduğunu, bunun arkasında başka sebepler olduğunu da söyledi. TEM Kuruluş Yönetmeliği'ne göre bu operasyonu TEM'in yapmasının usulsüz olduğunu dile getiren Av. Küçük, "Organize Şube, Kaçakçılık, Mali şubelerin yapması lazım, TEM'in yapması yetkisiz, yapamaz, yaptıramaz. Bu operasyonda TEM'i kullanamazlar. Bile bile kasıtlı olarak TEM'i kullanmalarının nedeni, olayı bir terör davası haline getirmek için hazırlık yapılıyor. Bunun iyi niyetle izahı mümkün değil. İzmir'de Kaçakçılık, Mali, Organize şube de var, bu operasyonu yaparken kullanacakları başka şubeler de var fakat bunu yapmadılar, TEM Şube'ye yaptırdılar, TEM'in yapması, tamamen kendi TEM'in kuruluş çalışma yönetmeliğine çok net aykırı. İstediğiniz, bu konuda teşkilat yönetmeliğini bilen bürokratlara sorabilirsiniz." dedi.

Operasyonla ilgili 32 kişi hakkında gözaltı ve arama kararı çıkarılmıştı, halen gözaltında 28 polis bulunuyor.