Düzenlenen Bilim Kurulu toplantısı sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kameralar karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulunması bekleniyor.

DÜN UYARMIŞTI

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü, yapmış olduğu açıklamasında koronavirüs salgınında durumun bu şekilde gitmeye devam ettiği sürece yeni tedbir kararların alınabileceğini ifade etmiş, Bilim Kurulu'nun bu senaryo karşısında gerekli olan tüm tedbirleri hazırladığı anlatılmıştı.

CİDDİ SORUNLAR MEYDANA GELEBİLİR

Büyükşehirlerde koron test yoğunluğunun arttığını belirten Özlü, "Test için kuyruklar var ve yoğun bakım yataklarında, ağır vakaların sayısı artıyor. Ciddi sorunlar yaşanabilir" diyerek uyarı yapıldı.

AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu ile video konferans yöntemiyle toplandı. Toplantıların yüz yüze değil de video konferans şeklinde olması vatandaşların kafasında karışıklık oluştururken, yeni tedbirlerin gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Başlayan toplantının ardından Bakan Koca kamera karşısına geçecek.

SALGINDA SON DURUM NE?

15 Kasım koronavirüs verilerine göre 142 bin 496 kişiye yeni tip koronavirüs salgınına ilişkin test yapılırken, yapılan test sonucuna göre 3 bin 233 kişiye hastalık teşhisi kondu. Salgında 89 kişi hayatını kaybetti.