İstanbul Okmeydanı'nda Gezi Parkı eylemleri sırasında ekmek almak için evden çıktığı sırada başından polisin attığı gaz fişeği ile vurulan Berkin Elvan'ın vefatını ailesi duyurdu. Ailenin Twitter 'dan yaptığı açıklamada komada 269 gün geçiren ve 15. yaşına giren Elvan'ın sabah saat 07.00'da yaşama veda ettiği belirtildi.

Berkin Elvan'ın hayatını kaybettiği haberi ailenin Twitter hesabından: 'Halkımıza: Saat 07:00 Berkin Elvan'ı evladımızı kaybettik. Başımız sağolsun.' notuyla duyurdu. Okmeydanı eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 269 gün komada kalan Berkin, bu süreçte 45 kilodan 16 kiloya düşmüş, 8 Mart'ta kalbi durmuş ve 20 dakika çalıştırılamamıştı.

'NE OLURSUN BIRAKMA ELİMİ'

Berkin Elvan’ın ailesi, acı haber üzerine gözyaşlarına boğuldu. Berkin’in cenazesi hastanedeki işlemlerin ardından Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Acı haber üzerine yüzlerce kişi, aileye destek vermek üzere hastaneye geldi. Berkin’in ölümü anne ve babasını yasa boğdu. Anne Gülsüm Elvan ve baba Sami Elvan, acı haber üzerine gözyaşlarına boğuldu. Hastane önünde toplanan kalabalık “Berkin Elvan ölümsüzdür” sloganları attı.
Acılı anne “Berkin yakışamaz kara topraklara. Benim yavrum daha 14 yaşında. Ben senin acına nasıl dayanırım yavrum. Ben sensiz ne yaparım yavrum. Ne olursun bırakma elimi. Benim kuzum daha küçücüktü” diye feryat etti. Anne Gülsüm Elvan ve baba Sami Elvan daha sonra araca binerek Adli Tıp Kurumu’na gitti.

 SEVENLERİ HASTANEYE KOŞUYOR

Ölüm haberi üzerine çok sayıda kişi hastaneye gelmeye başladı. Berkin’in öldüğü haberini alan CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur hastaneye koştu. Gözyaşlarını tutamayan Onur, acı haberi aldıklarını, çok üzgün olduklarını belirterek "Şu an bu ülkenin en görmek istemeyeceği şey. Buradan arkadaşlar haber verdi. Dün avukatın açıklamalarından sağlık durumunun kritik olduğu belliydi. İyi dayandı, iyi direndi” dedi.
 

16 KİLOYA KADAR DÜŞMÜŞTÜ

Okmeydanı eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 269 gün komada kalan Berkin, bu süreçte 45 kilodan 16 kiloya düşmüş, 8 Mart'ta kalbi durmuş ve 20 dakika çalıştırılamamıştı.

GEZİ'DE KAYBETTİĞİMİZ CANLARIN SAYISI 8 OLDU

Gezi eyleminde Berkin Elvan'ın da kaybıyla yitirdiğimiz can sayısı 8 oldu. Gezi eylemleri sırasında  Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Atakan, Medeni Yıldırım ve polis memuru Mustafa Sarı yaşamını yitirmişti.

SOSYAL MEDYA BERKİN'E AĞLADI

Twitter'da kullanıcılar da Berkin Elvan için üzüntülerini şu sözlerle paylaştı:

açArşı @forzabesiktas  

#BerkinElvan çocukluğumuzu kaybettik
 
Mansur Yavaş @mansuryavas06 
İstanbul'da Gezi olayları sırasında yaralanan Berkin Elvan'ı kaybettik. Ben ailesine sabır ve baş sağlığı diliyorum. #BerkinElvan
 
Seyhan Erdağ @seyhanerdag1  
Ekmek almaya gitti... Cennete gitti... Başından biber gazı fişeğiyle vuruldu... Berkin Elvan.  Lafa değil, icraata bakarım.
 
ÜMİT NAZLI BOYNER @umitnazliboyner  
BerkinElvan ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyorum.Mekanı cennet olsun.
 
Burcu Karakaş @burcuas 
Laf değil, icraat. Berkin 15 yaşında 16 kilo, uçtu gitti.. #BerkinElvan
 
Umut Oran @UmutOranCHP 
#BerkinElvan da artık gökyüzünde
O artık gelecek nesillerin yıldızı olacak
Rahat uyu Berkin
Ailesine Sevenlerine sabır diliyorum
 
 
Fırat Kozok @FiratKozok  
Artık uyanın! Berkin Elvan uyanamadı..
 
Sebahat Tuncel @tuncelsebahat  
Söz anlamsız kalır bazen...#BerkinElvan
 
Gani Müjde @GaniMujde  
Düşlerinde özgür dünya... #BerkinElvan
 
Serkan Ocak @serkanocakkk  
oysa her sey daha iyi olacakti sen uyansaydin, olmadi. bu utanc hepimizin...rahat uyu guzel yuzlu cocuk #berkinelvan 
 
irfan değirmenci
#BerkinElvan hepimize yaşam mücadelesi nedir öğretti,269 gün mücadele etti,hayata tutunmaya çalıştı. Başımız sağolsun. Çok üzgünüm.
Ata Demirer: Ailesine yakınlarına sabırlar dilerim..Berkin'i kaybetmişiz

Ruşen Çakır: Sevgili Berkin. Güle güle. Nasıl kıydılar sana!

Metin Feyzioğlu: Ve Berkin uyanamadı. Ekmek almaya gitmişti oysa.Evlatlarını kaybeden anne babalara "başsağlığı"nasıl dilenir? Mekanı cennet.Çok üzgünüm çok.

Aylin Kotil: Berkin, çocuğum...

Osman Baydemir: Uğurlar olsun, Yolun Uğurla buluştursun seni Kardeşim Berkin... Artık melekler yoldaşın, cennet mekanın olsun. Kara kaşlı esmer çocuk...

Mustafa Sarısülük: Oysa kalkacaktin. Ethem Berkin diyecektik sana. Ethem olacaktin. Ne yazsak şimdi? Nasil söylesek?

Gürkan Korkmaz: Berkin Elvan'ın ailesi saat 07:00 itibariyle Berkin'in hayatını kaybettiği haberini veriyor. Başımız sağolsun. Başımız sağolsun!

CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı: Sevgili dostlar Berkin'i bu sabah kaybettik. Direnci yolumuzu aydınlatsın

İkrar Sarısülük: Oysa kalkacaktin be çocuk Ethem Berkin diyecektik sana.Ethem olacaktin bizim Ethem'imiz Berkin'imiz.

Pervin Buldan:
Ama susacağım Berkin
Susmak sözümü büyütür Berkin
Söyliyemediğim herşeyi büyütür
Susmak erdemdir
Susacağım
#BerkinElvan