CHP iktidarında, alın terine değer vereceklerini, herkesin mutlu, huzurlu olmasını isteyeceklerini, herkesin huzur içinde sokağa çıkacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, "CHP iktidarında banka genel müdürlerinin evlerinde ayakkabı kutularında dolar çıkmayacaktır. Bizim bakanlarımızın çocuklarının yatak odalarında para kasaları çıkmayacaktır. Bizim bir bakanımıza hiç kimse 700 bin liralık kol saatleri rüşvet olarak veremeyecektir" diye konuştu.

"BENİM OĞLUM GÜNEY KORE'DE"

"Götürülen paranın miktarı 85 milyon avro, Türk lirası ile 247 milyar lira. Ben şimdi söz veriyorum. Halkın iktidarında kul hakkı yiyenlerden hesabını soracağım, 247 milyar lirayı geri alacağım ve onu millete vereceğim. Kendilerine, evlatlarına gelince para var, yedi sülaleleri zengin oldu. Sözde yırtık ayakkabıyla siyasete girmişlerdi, dünyanın en zengin adamlarından birisi oldu. Oğlunun evinden çıkan para 1 milyar dolar civarında. Aralarındaki konuşmalar onların sesinden çıktı. Diyor ki 'bunlar montaj, ben Kılıçdaroğlu'nun da sesini montaj yaparak yayınlayacağım'. Kozan'dan sesleniyorum adam gibi adamsan, dürüst, namuslu adamsan, Benim oğlum Güney Kore hükümetinin bursunu kazandı ve orada doktora yapıyor. Arada bir oğlumla  skype üzerinden konuşuyorum. Şimdi sen benim oğlumla yaptığım konuşmayı bir monte et bakalım, ben oğluma ya da oğlum bana 'babacığım 30 milyon avromuz kaldı' diyecek mi, demeyecek mi? Kendi hırsızlığını kapatmak istiyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanlık koltuğunda şaibeli bir adam oturamaz. Siyasetçi halka örnek olmak zorundadır. Siyasetçi doğruları söylemek zorundadır, siyasetçi malı götüremez."

Geçmişte kadınların başörtüsü üzerinden siyaset yapıldığını aktaran Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Tüm Kozanlılar, tüm Türkiye duysun. İster başı açık olsun, ister başı kapalı olsun her kadının benim başımın üstünde yeri var. Türkiye'yi değiştirecek olan kadınlardır, dünyayı değiştirdikleri gibi. Ben bunu çok iyi biliyorum. O nedenle kadınlar sizlere güveniyorum. Sizler çocuklarınız için çalışıyorsunuz, yemediniz, yedirdiniz, 'çocuklarım benden daha iyi bir yaşam sürsün' diye. Ama bunlar geldiler kendileri köşeyi döndü, sizin çocuklarınız iş bulamadı. Benim bir sözüm, ahtım var; Bu ülkede inşallah işsizlik denen belayı sona erdireceğim. Bu ülkede atama bekleyen öğretmenlerin tamamı okullarına gidecek ve öğrencileri ile kucaklaşacak."

"TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI KORUMAK BENİM İÇİN ONURLU BİR GÖREVDİR"

Kılıçdaroğlu, Ceyhan ilçesinde, parti otobüsünün üzerinden yaptığı konuşmada, siyasetin temiz adamların işi olduğunu belirterek, siyasetin halka hesap verme işi olduğunu kaydetti. Ülkenin geleceğine sözü olduğunu, temiz, düzgün siyaseti getireceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Kul hakkı yiyenlerden hesabını soracağım. Çalandan, çırpandan hesabını soracağım. Kim olursa olsun, tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak benim için onurlu bir görevdir" ifadelerini kullandı.

Adana'da yapılan tüm kamuoyu anketlerinde CHP'nin birinci sırada olduğunu bildiren Kılıçdaroğlu, "Size şükran borçluyum. Biz kendimizi halka adamış bir siyasal anlayıştan geliyoruz. Biz Kuva-i Milliye ruhundan geliyoruz, biz alın terinden, emekten, üretimden yanayız. Bizim hedefimiz bu. İsteriz ki bu ülkede herkesin işi gücü olsun" dedi.

CHP iktidarında çitçiye mazotun litresinin 1,5 lira olacağını bildiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Ev kadınlarına sözüm var, geliri asgari ücretin altında olan her evin aile sigortası olacak. Her evde huzur, bereket olacak. Yine annelere sözüm var, çocuğunuz kazandı üniversiteye gidecek, yurt sorunu var. Kaç yıldır yurt sorunu çözülemedi. Size sözüm var en geç 2 yıl içinde üniversitelerin yurt sorunu olmayacak, çocuklarınız güven içerisinde üniversite okuyacak. Esnaf kardeşlerime sözüm var. Çalışıp, üretiyor, emekli oluyorsunuz ancak aldığınız aylıkla geçinemiyorsunuz, ikinci işte çalışıyorsunuz veya normal işinize devam ediyorsunuz. Sizin emekli aylıklarınızdan yüzde 15 sosyal güvenlik destek primi kesiliyor. Söz, CHP iktidarında esnafın emekli aylığından hiçbir kesinti olmayacak. Koca Nazım'ın dediği gibi 'bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine yaşayacağız.' Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, bize oy versin vermesin bütün yurttaşlarıma saygılar sunuyorum. Benim adım Kemal Kılıçdaroğlu hiçbir yurttaşımı ötekileştirmem, hiçbir yurttaşımı düşman olarak görmem."