AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik,AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Toplantısı’nın ardından açıklama yaptı.
BALYOZ BAL GİBİ DARBE: (Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek’in Çelik’in 'Balyoz bal gibi darbe planıdır' açıklamasıyla adli yargıyalamaya müdahale edildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili olarak) Ben, 'Balyoz bal gibi darbe eylem planıdır' derken bu tesadüfen ağzımdan çıkmış bir söz değil. Ben bugün de söylüyorum yarın da söyleyeceğim, 'evet, Balyoz bal gibi darbe eylem planıydı ama planıydı fakat gerçekleşmeye fırsat bulunamadı.' Bir oyun oynadınız, adına 'harp oyunu' dediniz ama milli iradeye karşı oyunu oynadınız. Bu da mahkemeler tarafından tespit ve tescil edildi. Benimle ilgili dava açtılar diye, benim o sözümden nedamet gösterecek değilim, pişmanlık duyacak değilim.

ÖRNEĞİ VARMI?: (Cumhurbaşkanı adayı olan Başbakan istifa edecek mi? sorusuna yanıt verdi) Başbakanın istifa etmesi gerektiğiyle ilgili olarak Kılıçdaroğlu'nun, yardımcılarının beyanları var.MHP,HDP'nin açıklamaları var.Daha önce dedimki, Başbakan cumhurbaşkanı adayı olursa, başbakan ve AK Parti genel başkanı sıfatlarıyla aday olacak.Her genel seçim, bir başbakanlık seçimidir. Başbakan genel seçime gittiği zaman istifa ediyormu? Bugüne kadar bunun bir örneği varmı?Dünyada bunun bir örneği varmı? Hayır, yok.

İSTİFA YOK: ''Sayın Binali Yıldırım Ulaştırma Bakanı idi. İzmir'den aday gösterildi. Ben o zaman da Sayın Yıldırım'ın, Sayın Şahin'in, Sayın Ergin'in aslında istifa etmemeleri gerektiğini söyledim. YSK'da 'istifa etmeleri gerekmez' dedi.Kendi kendimizi kandırmayalım. Sayın Başbakanın, başbakanlıktan istifa etmesi gerektiğine dair ne bir Anayasa hükmü var ne bir yasa hükmü var ne de bir YSK kararı var. YSK aldığı kararda, hangi meslek mensuplarının, hangi görevleri yapan insanların aday olmaları halinde görevlerinden istifa edeceklerine dair bir liste yayınladı. Orada milletvekilleri, bakanlar, başbakan var mı? Yok. Peki derdiniz ne o zaman? Sayın Başbakan da istifa etmeyecek. Boşuna kendinizi yormayın.''