Makam odasında basın toplantısı düzenleyen Melik Genç, istifa kararını medya mensuplarıyla paylaştı. Genç, "Her başlangıcın bir sonunun olduğunu düşünürsek 10 yıldan beri yaptığım bu görevi artık bugün sonlandırmam gerektiğini düşünüp yürüttüğüm başkan yardımcılığı görevimden Allah nasip eylerse istifa etmeyi planlıyorum. Bu karara en çok ailemin sevindiğini ifade edeyim. Ailece aldığımız bu kararın hayırlara verile olmasını ve ömrümün geri kalanını topluma hayırlı işlerde devam ettirmeyi Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum." dedi. 
İstifa kararının ailesinin isteği doğrultusunda aldığını vurgulayan Genç, "Bu ailemin kararı. Ailem uzun süre bana 'yeter artık' demişti, biz de yeter olduğuna bugün karar verdik. Biraz seçime doğru bunu yapmış olmamız belki yanlış anlaşılabilir ama aslında tamamıyla kendi ailemizin kararı." ifadelerini kullandı.
Melik Genç, istifa kararından Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı'nın haberinin olmadığını ve basın açıklamasından sonra kendisine istifa dilekçesini sunacağını söyledi. 
Basın açıklamasına katılan aile yakınları da, aldığı karardan dolayı Melik Genç'in yanında olduklarını belirtti.