Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğrencilerinin oylarıyla belirlenen ve her yıl basın, medya, spor, sanat, müzik ve iş dünyasından ünlü isimlerin yer aldığı 21’inci Yılın Yıldızları Ödül Töreni’nde 34 farklı kategoride ödüller sahiplerini buldu.  

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin (YTÜ) iş ve kariyer kulübü olan YTÜ İşletme Kulübü tarafından organize edilen ve bu yıl 21’incisi gerçekleştirilen Yılın Yıldızları Ödül Töreni’nde ödüller sahiplerini buldu. YTÜ Davutpaşa Kampüsü Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene basın, medya, spor, sanat, müzik ve iş dünyasından birçok ünlü isim katıldı. 34 ayrı kategoride ödül verilen gecede sunuculuğu Cihan Talay üstlendi.  

“NEREDEYSE KARİYERİMLE YAŞIT” 

Onur Ödülü alan Gülse Birsel, “Yılın Yıldızları Ödülü neredeyse benim kariyerimle yaşıt ve çok istikrarlı, uzun vadeli, şahane bir ödül töreni. Onun için de her sene geliyoruz. Çok teşekkür ederim sağ olun, var olun” dedi. 

“KENDİ İNANMADIĞIM HİÇBİR ŞEYİ EKRANLARDA DİLE GETİRMEYECEĞİM” 

‘2022 Yılının En Beğenilen Haber Spikeri’ ödülünü alan Deniz Bayramoğlu, “Umarım bugüne kadar yaptığım işlerde sizin güveninizi boşa çıkaracak bir şey yapmamışımdır. Ama huzurunuzda söz vereyim. Bundan sonra da güveninizi boşa çıkaracak hiçbir şey yapmayacağım. Kendi inanmadığım hiçbir şeyi ekranlarda dile getirmeyeceğim. Bu benim sizlere söylediğim bir namus sözü olsun” dedi.  

Bayramoğlu, salonda bulunan katılımcılara Atatürk’ün fotoğrafına bakmalarını söyleyerek, “Hepiniz bir döner misiniz? Oraya bir bakalım, bir de seçimler geliyor hatırlatalım. Seçimlerde nerede olacaksanız, oylarınızı nerede kullanacaksanız lütfen ikametinizi oraya aldırmayı unutmayın. Biz zaten bununla ilgili haberler yapıyoruz. Muhakkak oy kullanın” diye konuştu.   

“SİZE ÇOK GÜVENİYORUM” 

‘2022 Yılının En Beğenilen Kadın Dizi Oyuncusu’ Ödülü’nü alan Birce Akalay, uzun senelerdir üniversitelere gitmeye ve söyleşiler yapmaya özen gösterdiğini ifade ederek, “Sizlerle sohbet etmek size yetişebilmek adına gelişebilmem için çok önemli. Ben sizlere bir şeyler katabilirsem ne ala. Umarım güzel günlerde görüşürüz. ‘Sevgi ölçülebilir olmadığından sınırlı da değildir’ diye bir cümle vardır. Özgürlükler de öyledir unutmayın olur mu? Ben size çok güveniyorum ve çok seviyorum” dedi. 

“YENİ FİKİRLERE ÇOK İHTİYACIMIZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM” 

‘2022 Yılının En Beğenilen Kadın Sinema Oyuncusu’ ödülü alan Farah Zeynep Abdullah, çok heyecanlı olduğunu belirterek, “Gerçekten benim için en değerli ödüller, öğrencilerin verdiği ödüller. Dolayısıyla çok teşekkür ediyorum. Yeni fikirlere çok ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. O yüzden öğrencilerin fikirlerini duymak istiyorum ve görmeyi çok seviyorum” dedi. 

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz tarafından gecenin ilk ödülü ise iş insanı Yasin Selami Erdoğan’a verildi.  

“OYA HOCAMIN LAFI BANA 3-4 DİL ÖĞRETTİ” 

Rektör Özel Ödülü’nü alan Selami Erdoğan, öğrencilik zamanında yaşadığı bir anısını anlatarak, “Dördüncü sınıfa geçmek için alttan bir dersim kalmıştı, İngilizce. Bizim dönemde de 300 makineci okuyordu. Sınava girdim ki tek başımayım. Oya hoca, ‘oğlum sen bu kadar mı aptalsın? 300 kişi içerisinde bir sen kaldın’ dedi. Oya hocamın o lafı bana 3-4 dil öğretti. Oya hocama teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdürü Orhan Tanışman ise ‘2022 Yılının En Beğenilen Reklam Filmi’ ödülünü Şişecam (10 Kasım) adına Şenol Gündüz’e takdim etti. Camın çekiç ile kırılarak Atatürk portresinin yapıldığı reklam filminin izletilmesinin ardından Gündüz, “Bunun üzerine daha ne söylenir bilmiyorum” dedi.  

“SADECE DERSLERE GİREREK ÜNİVERSİTELİ OLUNMAZ” 

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, “Türkiye’nin en prestijli öğrenci ödüllerine hoş geldiniz. Niye Türkiye’nin en prestijli ödülü? Çünkü arkasında Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) markası var.  112 yıldır başarıyla 160 bin mezun vererek Türkiye’nin kalkınmasının her alanında yer alan bir üniversite, köklü bir çınar. Bu marka içerisinde bulunduğu diğer marklara değer katıyor. YTÜ bir araştırma üniversitesi; Ar-Ge’de ve eğitimde lider bir üniversite. Bu da yaptığı bütün organizasyonlara bir değer katıyor ve prestij veriyor. 1987 yılında bir öğrenci olarak girdiğim bu üniversitede 36 yıldır içinde bulunmaktan gurur ve şeref duyuyorum. Başka bir gurur daha yaşıyorum; 21’incisi yapılan Yılın Yıldızları Ödül Töreni’nin 21’inde de yer almışım. YTÜ Rektörü olarak diyoruz ki sadece derslere girerek üniversiteli olunmaz, dersler bu işin çok küçük bir kısmı. Üniversite okumak demek bunun dışında başka bir şey; bir yaşam tarzı, bir kültür ve felsefe. YTÜ’nün üstün olduğu özelliklerden bir tanesi de kulüpleri; çok önemli işler yapıyorlar. Hepsi birer ekol ve okul, eğitimi orada devam ettiriyorlar. Bunlarla gurur duyuyorum” dedi. 

Yılın Yıldızları Ödül Töreni’nde ödül alan isimler şu şekilde: 

2022 Yılının En Beğenilen Show Programı: Hasan Can KAYA (Konuşanlar) 

2022 Yılının En Beğenilen Erkek Şarkıcısı: Can Bonomo 

2022 Yılının En Beğenilen Kadın Şarkıcısı: Melike Şahin 

2022 Yılının En Beğenilen Müzik Grubu: KÖFN  

2022 Yılının En Beğenilen Şarkısı: Olur Mu- Gazapizm&Melike Şahin  

2022 Yılında En Beğenilen Erkek İş İnsanı: Oğuz Alper Öktem  

2022 Yılının En Beğenilen Kadın İş İnsanı: Güler Sabancı 

2022 Yılının En Beğenilen Şirket: TUSAŞ  

2022 Yılının En Beğenilen TV Kanalı: TV8  

2022 Yılının En Beğenilen Reklam Filmi: Şişecam (10 Kasım)    

2022 Yılının En Beğenilen Haber Spikeri: Deniz Bayramoğlu (Kanal D)    

2022 Yılının En Beğenilen Spor Programı: Beyaz Futbol-Beyaz TV   

2022 Yılının En Beğenilen Kültür Sanat Programı: İlber Ortaylı ile Cahille Sohbeti Kestim (KAFA TV) 

2022 Yılının En Beğenilen Gazetesi: Hürriyet  

2022 Yılının En Beğenilen Dergisi: Elle  

2022 Yılının En Beğenilen Kitabı: Gülseren BUDAYICIOĞLU-Kırmızı Pelerin  

2022 Yılının En Beğenilen Filmi: Kurak Günler 

2022 Yılının En Beğenilen Kadın Sinema Oyuncusu: Farah Zeynep ABDULLAH (Bergen)    

2022 Yılının En Beğenilen Erkek Sinema Oyuncusu: Kaan Urgancıoğlu (Sen Yaşamaya Bak)  

2022 Yılının En Beğenilen TV Dizisi: Camdaki Kız (Kanal D)  

2022 Yılının En Beğenilen Kadın Dizi Oyuncusu: Birce AKALAY (Mezarlık) (Kuş Uçuşu)  

2022 Yılının En Beğenilen Erkek Dizi Oyuncusu: Öner ERKAN (Uysallar)   

2022 Yılının En Beğenilen Dizi-Film Müziği: Yargı-Toygar Işıklı   

2022 Yılının En Beğenilen Sosyal Sorumluluk Projesi: HeForShe  

2022 Yılında En Beğenilen Sivil Toplum Örgütü: AHBAP    

2022 Yılında En Beğenilen Ekonomist: Özgür Demirtaş  

2022 Yılının En Beğenilen Radyo Programı: Gazoz Ağacı-Cem Arslan (Best FM)   

2022 Yılının En Beğenilen Tiyatro Oyunu: Aydınlıkevler  

2022 Yılının En Beğenilen Kadın Tiyatro Oyuncusu: Zerrin TEKİNDOR (Toz)   

2022 Yılının En Beğenilen Erkek Tiyatro Oyuncusu: Deniz Can AKTAŞ (Romeo ve Juliet)   

2022 Yılının En Beğenilen Dj: Deeperise    

2022 Yılının En Beğenilen Dijital İçerik Üreticisi: Oğuzhan Uğur   

2022 Yılının En Beğenilen Sporcusu: Hande Baladin 

Onur Ödülü: Gülse Birsel 

Onur Ödülü: Erdal Beşikçioğlu