MACARİSTAN merkezli Avrupa'nın en düşük bütçeli havayolu şirketi olan Wizz Air, İstanbul Havalimanı'na ilk uçuşunu Londra'dan gerçekleştirdi.

Avrupa'nın en düşük bütçeli havayolu şirketlerinden biri olan Wizz Air, İstanbul Havalimanı’na yönelik uçuşlarına başladı. Hava yolu şirketinin ilk uçuşu İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Luton Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na düzenlendi. Havayolu şirketinin ikinci uçuşu ise bugün Londra'nın Gatwick Havalimanı’ndan gerçekleştirilecek.  İlk uçuşu için düzenlenen karşılama törenine, İGA İstanbul Havalimanı Havayolu ve Kargo Pazarlama Direktörü Majid Khan ve Wizz Air UK Operasyon Direktörü Marion Geoffroy diğer davetliler katıldı.  Wizz Air’ın uçuşlarına başlamasıyla birlikte İstanbul Havalimanı’na uçuş yapan toplam hava yolu sayısının 84’e ulaştı.

BUDAPEŞTE VE YAŞ SEFERLERİ DE BAŞLAYACAK

Merkezi Budapeşte’de bulunan ve 18 yıl önce hava taşımacılığı faaliyetine başlayarak hızla büyüyen havayolu şirketi Wizz Air, Macaristan’ın en büyük hava filosuna sahip. Havayolu şirketi, Avrupa, İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde birçok şehirde de hizmet veriyor. Wizz Air’in, Londra’daki Luton ve Gatwick Havalimanları’ndan İstanbul’a düzenleyeceği uçuşlar haricinde önümüzdeki günlerde Macaristan’ın başkenti Budapeşte ve Romanya’nın Yaş kentinden de İstanbul’a seferler düzenlemesi bekleniyor.