Olgay GÜLER - Abdullah YALÇIN / EDİRNE-TEKİRDAĞ, (DHA)- EDİRNE ve Tekirdağ'da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümünde törenler düzenlendi. Edirne'deki tören Asker Hastanesi Şehitliği'nde gerçekleştirilirken, Tekirdağ'da ise valilik önünde çelenk töreni yapıldı.

Süleymanpaşa Belediyesi'nin 'Çocuk Şenliği' binlerce çocuğu ağırladı Süleymanpaşa Belediyesi'nin 'Çocuk Şenliği' binlerce çocuğu ağırladı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümünde Edirne'deki törenler Balkan Savaşı ve Birinci Dünya Savaşı sırasında şehit düşen 5005 şehidin bulunduğu Asker Hastanesi Şehitliği'nde gerçekleştirildi. Törene Edirne Valisi Yunus Sezer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Berat Acar, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Özlem Çağıran Ertek, askeri ve adli erkan, kamu kurum ve kuruluş ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Şehitlik anıtına çelenk sunumuyla başlayan törende saygı duruşu eşliğinde 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı askerlerce saygı atışı yapıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Edirne Valisi Yunus Sezer, şehitlik defterini imzaladı. Sezer defterde, 18 Mart'ta Türk milletinin vatanı, bayrağı, bağımsızlığı için gerektiğinde neleri feda edebileceğini kanıtladığı gün olduğunu kaydederek, "Milletimizin gönlünde müstesna yerini alan şehitlerimiz, ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması, huzur ve güvenliği için gözlerini kırpmadan canlarını feda etmişlerdir. Üzerinde hür olarak yaşadığımız bu vatanı, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan sevgimizin, birlik ve beraberliğimizin simgeleri olarak gönlümüzde yaşayan aziz şehitlerimize borçluyuz" ifadelerini kullandı.

Törenin sonunda, protokol ve katılanlar anıtı gezerek şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu kitabelere karanfil bıraktı. Edirne'deki tören Halk Eğitim Merkezi'nde 80'inci Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nce hazırlanan programlar devam etti.

TEKİRDAĞ'DA TÖREN

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümünde Tekirdağ'daki tören, valilik önünde yapıldı. Çelenklerin anıta sunulmasıyla başlayan törende Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, şeref defterini imzaladı. Tekirdağ Valiliği önünde düzenlenen törene, Vali Recep Soytürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Uğurlu, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

ÇORLU'DA ŞEHİTLİKTE TÖREN

Tekirdağ Çorlu ilçesindeki tören ise Şehitlikte gerçekleştirildi. Törene Çorlu Kaymakamı Murat Eren, 5'inci Kolordu Komutanı Tümgeneral Muammer Alper, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, şehit aileleri protokol üyeleri ve askeri erkan katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından törende şehitlerin kabirlerine karanfil bırakılarak dua edildi.(DHA)