Koronavirüse karşı verilen mücadelede maddi veya manevi karşılık beklemeden Türkiye'deki çalışmalara katılmak isteyen Suriyeli 100 doktorun temsilcileri,  Gaziantep Basın Cemiyeti (GBC) Başkanı Arif Kurt ve Gaziantep Valisi Davut Gül ile bir araya geldi. 

BİRLİK MESAJI

100 Suriyeli doktoru temsilen Vali Gül ile görüşen Suriyeli Dr. Mustafa Lulik, “2011 yılından bu yana Türk kardeşlerimiz bizlere ellerinden gelen yardımı ve misafirperverliği gösterdiler. Bizler de bu iyiliklerine karşılık olarak Türk topraklarında yaşayan tüm insanlara yardım etmek istiyoruz. Koroanvirüse karşı Türk meslektaşlarımızla bu mücadelede sonuna kadar birlikte olmak istiyoruz.

MADDİ MANEVİ BEKLENTİLERİ YOK

Elimizden gelen ne varsa yapmak istiyoruz. Gaziantep’teki Suriyeli doktorlar olarak bu konuda Sayın Valimiz başta olmak üzere Gaziantep Sağlık Müdürlüğümüz ve Sağlık Bakanlığımızın bizlere görev vermesini istiyoruz. Bu görev için de asla maddi ve manevi bir beklentimiz yok.” şeklinde konuştu.

100 Suriyeli doktorun isminin, branşının ve iletişim bilgilerinin yazılı olduğu listenin Vali Davut Gül’e sunulmasıyla görüşme sona erdi.