SULTANGAZİ'de bir esnaf, kapalı olan iş yerini depremzede yerel üreticiler için açarak, onlardan gelen yöresel ürünleri satmaya başladı. Ürünlerden elde edilen gelir ise, depremzede üreticilere gönderiliyor.
Sultangazi'de esnaf Ramazan Aydın, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem sonrası kapalı olan iş yerini depremzede üreticilere açtı. Aydın, Malatya'daki üreticiler tarafından gönderilen yöresel ürünleri, üreticileri desteklemek için satışa sundu. Aydın, ürünlerden elde edilen gelirin tamamını depremzede üreticilere gönderiyor.  

"ONLARA YARDIMCI OLMAMIZ LAZIM"   
Aydın, "Bu iş yerimiz kapalıydı. İş yerimizi Malatyalı depremzedelerimiz için açtık. Malatya'dan depremzede çiftçilerimizden gelen ürünleri satıyoruz. Onlar adına bu ürünleri satıyoruz ve gelirin tamamını kendilerine geri gönderiyoruz. Bu süreçte elimizden geldiğince onlara destek olacağız. Vatandaşlarımız bu konularda çok hassas ve duyarlı. Burayı açtığımız ilk günden beri insanlar inanılmaz bir ilgi gösteriyor. Böyle bir şey yaptığımız için çok mutlu oluyorlar. İhtiyaçları yoksa bile destek amaçlı ürün alıyorlar. Deprem bölgelerindeki insanlara yardımcı olmamız lazım. Çünkü gerçekten çok zor durumdalar" dedi. ()

(FOTOĞRAF)