Adana'da şiddetli yağmurun ardından merkez Çukurova ilçesinde rögarlar tıkanınca, bazı cadde ve sokaklarda su birikti. Suyla dolu yolda ilerlemeye çalışan araçlardan bazıları arızalandı, yayalar zor anlar yaşadı. Polis ve belediye ekipleri, araçlarda mahsur kalanları kurtarmaya çalıştı. 

Vezirköprü ilçesinde etkili sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı. İlçede öğleden sonra etkili olan sağanak dolayısıyla rögarlar tıkandı. Biriken sular, bazı iş yerleri ile bodrum kattaki evlere doldu. Bazı araçların da caddelerde biriken sular nedeniyle ilerleyemedikleri gözlendi. Vezirköprü Belediyesine ait iş makineleri de caddede biriken suların akışını sağlamak için çalışma yaptı. 

Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, yaptığı açıklamada, sağanak dolayısıyla can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu belirterek, "Bazı iş yerlerinin ve evlerin zemin katları ile bodrumlarını su bastı. Yağmur sularından dolayı oluşan hasarın tespitini yapacağız." dedi. 

ZONGULDAK 

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde etkili olan sağanak, su baskınlarına yol açtı. İlçede, şiddetli yağış sonrası yağmur suyu, yüksek kesimlerden gelen suyla birleşti. Bu nedenle On Mayıs Mahallesi ve Uzunahmetler Caddesi'ndeki oyun parklarıyla tarım arazileri, su altında kaldı. Yollarda güçlükle ilerleyebilen sürücüler, araçlarını yüksek kesimlere çıkararak önlem aldı. Belediye tarafından hoparlör aracılığıyla uyarıda bulunulan vatandaşlardan, muhtemel su baskınlarına karşı önlem alması istendi. 

SAMSUN 

Vezirköprü ilçesinde etkili sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı. İlçede öğleden sonra etkili olan sağanak dolayısıyla rögarlar tıkandı. Biriken sular, bazı iş yerleri ile bodrum kattaki evlere doldu. Bazı araçların da caddelerde biriken sular nedeniyle ilerleyemedikleri gözlendi.

DÜZCE

Cumayeri ilçesinde, Melen Çayı'nda rafting yaptıktan sonra araçla dönerken sağanak yüzünden oluşan heyelan nedeniyle mahsur kalan yaklaşık 40 kişi, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü görevlileri ile Düzce Arama Kurtarma Ekibi tarafından kurtarıldı. Ekiplerin kurtarma çalışması, mahsur kalanlardan biri tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

Düzce Valisi Ali İhsan Su da il genelinde görülen şiddetli yağışa ilişkin, "Sel, ciddi zarara yol açtı fakat can kaybının olmamasını sevindirici" dedi. Su, AK Parti Düzce Milletvekilleri İbrahim Korkmaz ve Osman Çakır, Belediye Başkanı Mehmet Keleş ile sağanak nedeniyle ulaşıma kapanan Düzce-Yığılca bağlantı yolundaki çalışmaları inceledi.  

Akçakoca Kaymakamı ve Yığılca Kaymakam Vekili Aykut Pekmez ile diğer yetkililerden bilgi alan Su, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki gündür devam eden su baskınları nedeniyle başta Cumayeri ilçesi olmak üzere il merkezi ve Akçakoca ilçesinde hasarlar oluştuğunu bildirdi.  

KÜTAHYA

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, kuvvetli yağış nedeniyle meydana gelen selde, birçok ev sular altında kaldı, bir köprüde çökme meydana geldi ve bazı araçlar sel sularına kapıldı.

İlçe merkezi yakınlarında bulunan Yaylacık ormanlarından gelen sel suları, Hanımçeşme Mahallesi'nde bulunan Kanlıdere Kanalı'nı taşırması sonucu, kanal çevresinde bulunan 100'e yakın evi sular altında bıraktı ve 10 araç da sel sularına kapıldı. Ayrıca, Hanımçeşme Köprüsü'nün çökmesi sonucu bir araç altında kaldı.

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, kısa sürede yoğun dolu ve sağanağın bazı semtlerde kısmi hasarlar meydana getirdiğini söyledi. Sel felaketine, Tavşanlı Belediyesi ekipleri, emniyet güçleri ile Kütahya'dan gelen AFAD ekiplerinin müdahale ettiğini belirten Hatipoğlu, ''Şimdiye kadar bir can kaybı meydana gelmedi. Bazı mahallelerde hasar meydana geldi. Henüz hasarın boyutlarını bilemiyoruz. Şimdiye kadar ilçenin bütün semtlerini Belediye Başkanı Mustafa Güler ile gezip, kontrol ettik'' diye konuştu.