Sancaktepe’de kadınlara yönelik ‘Girişimci Destekleme Akademisi’ programı düzenlendi. 3 ay süren akademi programı ile 41 kursiyere alanında uzman hocalar tarafından eğitim verildi.

Sancaktepe Belediyesi Kadın Aile Müdürlüğü tarafından organize edilen “Girişimci Destekleme Akademisi” programı, 11 Ekim-13 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi. Eğitimlerin ardından kursiyerlere sertifikaları 24 Ocak’taki çalıştay ile Belediye Başkanı Şeyma Döğücü’nün de katıldığı programda takdim edildi.

KADIN İSTİHDAMININ ARTIRILMASI HEDEFLENİYOR

Sancaktepe Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi’nde gerçekleşen programda; Pazarlama uzmanı Dr. Irmak Bakioğlu, Prof. Dr. Elif Yolbulan Okan, Girişimcilik Uzmanı Dr. Özay Özaydın, Akademisyen Şükrü Kara ve Marka İletişim Uzmanı Asude Alkaylı katılımcılara girişimcilik, iletişim, pazarlama, markalaşma, e-ticaret ve sosyal medya konularında eğitim verdi.

Sancaktepe Belediye Başkanı Döğücü kadınların sosyal ve ekonomik hayatını desteklemek adına çalıştıklarını belirtti. Döğücü; “Kadın istihdamını artırmak ve desteklemek adına ‘Girişimci Destekleme Akademisi’’ projesini hayata geçirdik. 3 ay süren eğitimlerimiz sonunda 41 kadınımıza eğitimler verdik. Onların aile bütçesine katkıda bulunmaları için üretici kimliklerini ön plana çıkaracak yeni projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.