KORONAVİRÜS salgını nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) tarafından askıya alınan Zambiya'nın başkenti Lusaka'ya uçuşlar yeniden başladı.

THY'nin dün TK-525 sefer sayısı ile pandeminin ardından Lusaka’ya düzenlediği ilk uçuş, Boeing 737-8 Max uçağı ile gerçekleşti. Zambiya'nın başkentine yapılacak uçuşlar 26 Mart 2023 tarihi itibarıyla Darüsselam aktarmalı olarak haftada iki frekans gerçekleşecek.

İlk uçuş ile ilgili olarak görüşlerini bildiren THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, “Bu sene kıtaları birleştirme ilhamımız ile kişileri ve dünyayı bir araya getirebilme çabamıza Afrika’nın doğal yaşam turizmi açısından en önemli noktası olan Lusaka’yı ekliyoruz. Afrika kıtasında en çok noktaya uçan havayolu şirketi* olarak 62 destinasyona gerçekleştirdiğimiz seferler ile bu kıtaya verdiğimiz önemi gösteriyoruz. Türk Hava Yolları olarak uzakları yakınlaştırma mesajımıza devam ediyor; farklı kültürleri ve insanları birleştirme çabamızın gücümüze güç kattığını düşünüyoruz” dedi.