TİYATRO oyuncusu ve çocuk kitapları yazarı Özgür Özgülgün, Ata Koleji'nde öğrencilerle bir araya geldi. Hem çocuklara hikayeler anlatan hem de onların hikayelerini dinleyen Özgülgün, kitaplarını da imzaladı.
Birbirinden farklı çocuk kitaplarına imza atan tiyatro oyuncusu ve yazar Özgür Özgülgün, Beşiktaş'taki Ata Koleji'nde öğrencilerle buluştu. Tuhaf Patatesler, Çorap Şehri Festivali, Müze Kedisi Behlül, Eyvah Mısır Patladı ve Uygarlık Dedektifleri Çatalhöyük'te gibi 5 farklı yeni kitabını da okuyucularına sunan Özgülgün, öğrencilere hem hikayeler anlattı hem de onların hikayelerini dinledi. Öğrenciler, Özgülgün'e yaptıkları tabloyu hediye etti. Öğrencilerin hem sorularıyla hem de verdikleri cevaplarla dahil olduğu hikaye etkinliğinin ardından Özgülgün, kitaplarını da imzaladı. Ana sınıfı, 1,2 ve 3'üncü sınıf öğrencilerinin dahil olduğu etkinlikte, çocuklar kitapları imzalatmak için sıraya girdi. Özgülgün'ün anlattığı hikayeler ve yeni kitapları, öğrencilerden tam not aldı.

JENERASYON FARKINA RAĞMEN ONLARI ÇOK İYİ ANLIYORUM
Özgülgün, etkinliğin ardından açıklamalarda bulundu.
Ata Koleji'nin ikinci evleri gibi olduğuna dikkat çeken Özgülgün, "Şimdi yeni 5 kitabımız daha geldi. Tuhaf Patatesler, Çorap Şehri Festivali, Müze Kedisi Behlül, Eyvah Mısır Patladı ve Uygarlık Dedektifleri Çatalhöyük'te kitabımız var. Çocuklarla etkinlik yapmak keyifli oluyor. Etkinliklerle birlikte kitaplarımızı imzalıyoruz, fotoğraflar çektiriyoruz. Keyifli sohbetler ediyoruz. Çocuklarla olmayı çok seviyorum. Benim gerçek işim tiyatroculuk. Sahnede olmak gibi, onlarla iletişim halinde olmak, onlarla bir şeyleri paylaşmak, edebiyatı, farklı disiplinlerde bir araya gelmek, drama, düşünce becerileri… Günümüz dünyasındaki arkadaşlarla aramızda epeyce jenerasyon farkı olmasına rağmen onları çok iyi anlıyorum. Onların takip ettiği şeyleri takip etmeye çalışıyorum. Yazar olmanın da bana böyle kazandırdığı şeyler var. Onların dünyasında çok fazla vakit geçiriyorum. Onlarla iletişimi çok seviyorum. O iletişimi doğru anlamda kullandığımı düşünüyorum. Bu anlamda sanatsal üretilerimiz devam edecek. Her sene mutlaka beraber özellikle drama derslerinde oluşturduğumuz hikayeleri kitap olarak yayınlıyoruz. Bazı okullarda özel günlerde de özel etkinlikleri o kitaplarla taçlandırıyoruz. Bu beni ve beni dinleyenleri, izleyenleri hem büyülüyor hem de dünyaya güzellik kattığımızı düşünüyoruz. Böyle bir zamanda özellikle, her sabah kötü haberlerle uyanmaktansa, çocuklarla güne başlamanın ve günü çocuklarla ve çocukların edebi eserleriyle devam ettirmek insanı genç ve zinde, formda tutuyor" ifadelerini kullandı.

AKTİVİTELERLE OKUL ORTAMINI ZENGİNLEŞTİRMEK ZORUNDAYIZ
Ata Koleji İlköğretim Müdürü Elvan Çoban da, "Okullar çocukların sosyalleşme alanları. Özellikle özdenetim becerilerini geliştirdikleri alanlar. Dolayısıyla buradaki ortamı onların kendilerini gerçekten ifade edebilecek alanlar haline dönüştürmeye çalışıyoruz. Çocukların gelişimsel özelliklerini ön plana atabileceğimiz aktivitelerle okul ortamını zenginleştirmek zorundayız. Tiyatrolar bunlardan biri. Çocukların bu alanlarda, sosyal beceri alanlarında gelişimini desteklemek zaten okulların baş görevi olmalı. Akademik süreçler, ister istemez zaten okullarımızda var ama esas sosyal alanlar desteklenmeli" diye konuştu.

ÇOCUKLARDAN TAM NOT ALDI
Öğrenci Uras Kaan Çilek, "Sıkıldığım zamanlarda ya da boş zamanımda kitap okurum. Aralarında en çok dikkatimi çeken Müze Kedisi oldu. En çok hikayeleri dinlerken keyif aldım. Ben de bir kitap yazmak istiyorum" dedi. 8 yaşındaki Ada Süzer de, "Çok güzeldi, çok iyi vakit geçirdim. Kitapları da çok beğendim. Haftada 3-4 günde bir kitabı bitiriyorum" ifadelerini kullandı. 8 yaşındaki Ela Ekinci de, "Çok güzeldi, hikayeleri çok sevdim. Hepsi çok eğlenceli. Kitaplar çok dikkatimi çekiyor. Okumayı çok seviyorum" dedi.
Nuh Salamah, "Okumayı çok seviyorum, okulumu da, arkadaşlarımı da seviyorum. Küçük ya da büyük kitapları da seviyorum" diye konuştu.
(FOTOĞRAF)