İSTANBUL, ()  -Küçükçekmece Belediyesi, ihtiyaç sahiplerinin temel gıda ve hijyen ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla QUDRA 2 Programı ve Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu desteği ile ‘Sosyal Market’ projesini hayata geçirdi. 

Sosyal Market’in ilki Fevzi Çakmak Mahallesi’nde açılırken, ihtiyaç sahipleri buradan tanımlı limitlerde ücretsiz alışveriş yaparak, gereksinimlerini karşılayabilecek. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin de yer aldığı açılışa, mahalle muhtarları, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

ÇEBİ: KÜÇÜKÇEKMECELİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEYİ AMAÇLIYORUZ

Başkan Kemal Çebi, konuya ilişkin şunları kaydetti:

“Hayatım boyunca, sosyal demokrasinin en etkili alanlarından biri olan yerel yönetimlerin sosyal adaleti sağlayıcı, toplumcu, eşitlikçi bir belediyecilik anlayışıyla ele alınması gerektiğini savundum. Bu anlamda Sosyal Market Projemiz, dayanışma ağlarının güçlendirilmesi, sürdürülebilir tüketim alışkanlıklarının kazanılması, kentte eşitlik ve kent adaletinin sağlanması için atılmış önemli bir adımdır. Sosyal Market Projesi, Küçükçekmecelilere eşit fayda sağlamak, sosyal dayanışmayı ön planda tutarak hemşerilerimizin müşterek ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir hizmet modeli olarak tasarlandı. Projemizin uygulanma mekânı olan Küçükçekmece Belediyesi Halk Market’ten sosyal hizmet uzmanlarımızın tespit ettiği, gerçekten ihtiyacı olan aileler alışveriş yapacak. İnsanların böyle marketlere, sosyal yardımlara ihtiyacı olmasın isterdik ama ne yazık ki ihtiyaç var.  Biz bu projeyle dayanışma içerisinde olmaya çalışıyoruz. Çocuklarımız yatağa aç girmesin, biz tok yatıyorsak onlar da tok yatsınlar istiyoruz. Bütün derdimiz budur.  Küçükçekmecelilerin yüzünü güldürmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

BAŞVURULAR, SOSYAL HİZMET UZMANLARI TARAFINDAN İNCELENİYOR

Marketten alışveriş yapan vatandaşların maddi durumları sıklıkla incelemeye tabii tutularak, güncelleniyor.  İhtiyaç sahibi vatandaşlar başvurularını Küçükçekmece Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, İletişim Merkezi, Çözüm Merkezi veya sosyal medya kanalları üzerinden gerçekleştirebileceği aktarıldı.

Öte yandan Küçükçekmece Belediyesi, geçen yıllarda hayata geçirdiği Gıda Bankası çalışmalarına da Halk Market üzerinden devam edeceğini açıkladı.