İSTANBUL'DA internet üzerinden ulaştıkları ve kendisini eğitmen olarak tanıtan Harun Koska'ya teslim ettikleri köpeklerinin kaybolduğu ya da terk edildiğini öne süren hayvan sahipleri suç duyurusunda bulundu. İddiaların odağındaki Harun Koska ise yüzündeki morlukları göstererek saldırıya uğradığını öne sürdü. Koska, "Üç gün, dört gün boyunca hayvanları bırakmak gibi bir durum söz konusu olamaz, bu iftiralar beni yıldıramaz" dedi. Köpeklerin terkedildiği belirtilen Büyükçekmece'de bulunan pansiyonun sahibi ise, yaşananlarla alakasının olmadığını belirterek konuşmak istemediğini söyledi. 
Evcil hayvanlarına komut, travma ve tuvalet temelli eğitimler aldırmak üzere bir internet sitesi ilanından ulaştıkları Harun Koska tarafından dolandırıldıklarını iddia eden hayvan sahipleri, Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, şikayetçi oldu. Köpek sahipleri, eğitmen olduğunu belirten Harun Koska'nın, köpeklerini kötü durumda barındırdığını, köpek pansiyonuna terk ettiğini, bazı köpeklerin ise kayıp olduğunu iddia etti. Köpeklerine yaklaşık bir hafta ulaşamadıktan sonra, bulunduğu pansiyonu kendi çabalarıyla bularak gittiklerini belirten Elif Karaca ve oğlu Berke Tikna, o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Görüntülerde, Harun Koska tarafından bırakıldığı iddia edilen ve yavru olduğu görülen bir köpeğin taşıma kutusu içerisinden çıkartıldığı kötü durumdaki hali dikkat çekti. Büyükçekmece, Karaağaç Mahallesi'nde bulunan pansiyonun sahibi, yaşananlardan sorumlu olmadığı ve konuyla ilgisinin olmadığını iddia ederek, konuşmak istemediğini belirtti. Dolandırıcılık iddialarının odağındaki Harun Koska ise suçlamaları reddetti. Öte yandan, hayvan sahiplerinden Berke Tikna ile Harun Koska'nın Esenler'de bulunan polis merkezi önünde kavga ettiği ve birbirlerinden şikayetçi oldukları öğrenildi.

"HİÇBİR ŞEKİLDE TELEFON, MESAJ ALAMIYORUZ, CEVAP VERMİYOR"
Köpeğine bir haftadan fazla süre boyunca ulaşamadığını belirten Elif Karaca, "Oğlum internet üzerinden bu kişiye ulaşıyor, köpeğimiz travmalıydı. Gelip, 8 bin lira gibi bir rakam istiyor, köpeğinizin acil eğitime ihtiyacı var diyor. 'En uygun eğitimi ben veriyorum, yerim Büyükçekmece'de' diyor. Oğlum, üç bin lira versek taksitle ödesek olur mu diye soruyor, bu kişi kabul edip köpekle gidiyor. Ertesi gün bu kişi sosyal medya uygulaması üzerinden bizle bir mesajlaşma grubu oluşturarak köpeğimizin diğer köpeklerle birlikteyken bir videosunu atıyor, 'Köpeğiniz sosyalleşiyor.' yazıyor. Sonrasında, Harun Koska'dan hiçbir şekilde telefon, mesaj, alamıyoruz, cevap vermiyor. 1 Mart'ta teslim ettik, 8 Mart tarihine kadar hiç yanıt alamadık. Sonrasında telefonumuzu açtı, dedi ki, 'Sizin köpeğiniz çok akıllı bir köpek, bir buçuk haftada her şeyi aldı, teslim edeceğim.'. Bu arada biz 5 bin 100 TL daha verdik, mama parası ve kalan ödemelerle. Bana böyle dediğinde şüphelenip internette arattım, 'Harun Koska' diye yazınca bir sürü mağdur ve şikayetçi buldum. Bunlarla iletişime geçtim, bir taraftan da köpeğimizi istedim. Gece olunca, köpeğimizi neden getirmediğini sorduk, Dedi ki 'Şu anda getiremiyorum". Dedim ki 'Yalan söylüyorsun sen. Köpek sende değil. Nerede köpek?" Oğlumun kız arkadaşına bizim ulaştığımız siteden ulaşmış gibi mesaj attırdık. Gece olmasına rağmen hemen döndü konum attı" dedi.

"TERK ETTİĞİ KUTUDAN AÇ SUSUZ KALMIŞ YAVRU KÖPEK ÇIKTI" 
"Şans eseri çiftliğin adresine ulaştık" ifadesini kullanan Karaca, "Aradık, Gürcan isimli bir kişi çıktı. Köpeklerin konumda olduğunu söyledi. Bizim köpeğimizle birlikte 12 tane köpek olduğunu, kişinin köpekleri iki haftadır bıraktığını, hiçbir şekilde uğramadığını, köpeklerin perişan olduğunu söyledi. Onun için, "Kendisi arkadaşımın arkadaşı, köpeklerin rica üzerine bırakıldığını söyledi. Bizimle beraber yirmi tane mağdur var. Hem nitelikli dolandırıcılık hem de hayvanlara eziyetten, sıkıntılı. Biz köpeğimiz Cuma sabah kurtardık. Kurtardığımız gibi de oradaki 7 tane köpeğin de sahiplerine üzerlerindeki çiplerle ulaşıp onların da canlarına, sahiplerine teslim ettik ama hala 3 veya 4 tane barınakta, orada köpek var. Şans eseri, içeride bir noktaya bir taşıma kutusu bırakmış. Kutu içinde 4-5 aylık yavru köpek, cinsi 'Maltese Terrier' bu kişi köpeği karanlığa kapatmış, kutuyu da duvara dayamış. Biz oraya gittiğimizde pansiyon sahibi Gürcan Bey buraya da bir kutu bırakmış deyince ve kutuyu kaldırınca işte o kutudan canlı köpek çıktı. 4-5 gündür orada, aç susuz, bir de üstüne üstlük hayvan kendi pisliğini yemiş. Onun sahibine de ulaştık" dedi.

"SİZİN GİBİ ENAYİLER BİTMEZ"
Elif Karaca, Harun Koska ile de konuştuğunu belirterek, "Ben söyledim, seni şikayet edeceğim, sonuna kadar gideceğim bu işin diye. Harun Koska diyor ki 'Sizin gibi enayiler bitmez. Şimdi 10 kişiyseniz, 7 kişiye düşersiniz. 2 ay sonra unutulur bu. 20 kişiden ben yine istediğimi alırım. Hiçbir şey yapamazsınız. Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne gidin, polise gidin. Çok önemli değil, benim için sorun değil" dedi, yani bunu meslek haline getirmiş" diye konuştu.

"BENİ TEHDİT ETTİ"
Elif Karaca'nın oğlu Berke Tikna , "Kız arkadaşım bizimle bağlantısı olmayan bir müşteri gibi bu kişiye yazdı.  Bu kişi kız arkadaşıma köpeklerin bulunduğu çiftliğin konumunu attı. Şans eseri yerin sahibine ulaşarak durumu anlattık. Gidip, kendi köpeğimizi aldık. 4 tane de orada şu an sahibi bulunmayan köpek var, bunlardan bir tanesine biz kendimiz geçici yuva olarak sahibine verdik. Bu kişiyi daha önce arayıp köpeğimi geri istediğini belirttiğimde de bana bir konum attı. Yanında biriyle geldi. Seni bu arkadaşa vurdururum dedi. Öldürmekle tehdit etti. Kendisini daha sonra çiftlikte şans eseri bulduğumuz köpek için karakola çağırdım, köpeği polis eşliğinde vereceğimi söyledim. Karakolun önüne gelerek dün bana saldırmaya başladı, kavga ettik. Ondan sonra polis ekipleri gelerek müdahale etti, bizi karakola aldı. Şikayetçi oldum, dilekçemi, ifademi verdim" şeklinde konuştu.

"KÖPEĞİMİ KAYBETTİĞİNİ SÖYLEDİ"
Köpeğini Harun Kosya'ya teslim ettikten bir süre sonra, köpeğinin kaybolduğunu iddia eden Nazlı Demiral da yaşadıklarını anlattı. Demiral, "16 Ocak'ta sözde eğitmene köpeğimi teslim ettim. İkinci haftanın sonunda benle iletişimini kesti. Köpeğimi teslim almak istediğimde cenazesi olduğunu söyleyerek beni oyaladı. Daha sonra öğrendim ki köpeğimi kaybetmiş. Köpeğim kaçmış. Bunu bana köpeğim kaybolduktan 3-4 gün sonra söyledi. Köpeğim ortalama bir ay kadar sokakta kalmış. Beykoz, Riva yolunda bir aile bulmuş, sosyal medyada paylaşmış. Ben de öylece buldum. Tamamen şans eseri. Polisle birlikte bu kişinin merkezine gittik, umursamaz tavırlar sergiledi. Köpek eğiticisi olduğunu inkar etti, bana hakaret etti" dedi.

"BUNLAR İDDİALAR YALAN VE ASILSIZ"
"Yaklaşık iki sene önce pandemi döneminde hayallerimin peşinden gitmeye karar verdim, köpek eğitmenliği çocukluk hayalimdi, eğitimini almaya karar verdim" ifadelerini kullanan Harun Koska iddialar hakkında, "O pansiyonda bana ait 9-10 tane köpek vardı. Burada üç gün, dört gün boyunca bırakma gibi bir durum söz konusu olamaz. Zaten bu imkansız, yani bıraktığınız zaman bu canilik olur. Bana pansiyonda tahsis edilen yer doğumhane kısmıydı, zaten pansiyon sahibi orayı tahsis etti, eğitim alanı olarak. Hadi ben adi bir insanım ve köpekleri terk edip gittim, bu köpeklerin pansiyon sahibinin gözünün önünde, aç kalmasına ne gerek vardı. O kafesten çıkarılmamasına mı gerek vardı. Benim o pansiyonda yatıp kalktığıma dair kayıtlar da var" dedi.

 "KÖPEK BİR ANDA 5 METRELİK DUVARDAN KAÇTI"
Köpeği kaybolan Nazlı Demiral ile ilgili konuşan Harun Koska, "Nazlı Hanımın köpeğini aldık. Bir ay eğitim için anlaşmıştık, üç hafta sonra köpek bir anda kaçtı. Beş metre duvardan çıkmış atlamış gitmiş. Zaten kendisi ve eşine de haklı olduklarını söyledim, bizim mağduriyetimiz var. Bunun özrü de olmaz, olursa da nasıl olur bilemem dedim. Kendisine söyledik bu konuda bir şey diyemem. Yani savunulacak bir tarafı da yok. Ben kendisiyle, zaten eşiyle de burada anlaştım. Bulmuşlarsa da hayırlı olsun. Bir şey diyemem" ifadelerini kullandı.

"SOL GÖZÜMDE VE BURNUMDA KIRIK VAR" 
Harun Koska, "Beni Esenler Emniyet Müdürlüğü'nün önüne çağırdılar, bir köpek de ellerindeydi. Gittiğimde Berke Bey, köpek ve iki arkadaşı vardı yanında, onları kenara çektiğimde bir anda ben arabadan inmeden bana saldırıya geçti. Ben Berke isimli kişiyle boğuşurken arkadan biri bana vurdu, beni etkisiz hale getirdi. Sol gözümde ve burnumda kırık var. Kendilerinden şikayetçi oldum. Benle ilgili şikayetler asılsızdır" dedi. Koska son olarak, "Çok rahatım işime de en kısa zamanda sağlık sorunumu hallettikten sonra devam edeceğim. Adli süreç de devam ediyor, bu şekilde yalan ifadelerle kulaktan duyma sözlerle üstüme saldırıyorlar ama bu beni yıldırmaz" dedi. 
Taraflar arasındaki hukuki sürecin devam ettiği öğrenildi.