KidZania İstanbul, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı dans, spor ve çeşitli etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor.

KidZania'da 67 farklı aktivite alanı ve 120'den fazla meslek deneyimleme imkânı ile çocukların rol yaparak öğrenme metoduyla yeni beceri ve değerler kazanmalarını, yeteneklerini geliştirmelerini sağlayan etkinlikler 21 Mayıs’a kadar sürecek.

SPOR VE DANS ŞÖLENİ BİR ARADA

“Öpünce Geçmeyen Uflar” ilkyardım programının kurucusu eğitmen Deniz Karadeniz, ve doğaçlama tiyatrosunun Türkiye’deki öncülerinden oyuncu Dilek Çelebi ile 20 Mayıs saat 14:00’da evde güvenlik ve ilkyardım konusunda sıkça yapılan ve ciddi sonuçlar doğurabilen hatalar konusunda farkındalık yaratacak bilimsel verileri keyifli bir dille aktarmak üzere ebeveynlere özel eğlenceli ve bilgilendirici bir söyleşi gerçekleştirecek. Sanatçı Bülent Develi sunumuyla jest ve mimiklerin, hareketin estetiği ile buluştuğu bedenin sessiz diliyle anlatılan pandomim gösterisi ise 20 Mayıs’ta ziyaretçilere sunulacak.

KATLANAN HİKAYELER ATÖLYESİ

Şenlikte yapılacak, storigami tekniği kullanılarak çocukların hayal güçlerinin çağrışımları ile bir hikâye oluşturulup tasarlandığı Güven Sezgün ile katlanan hikâyeler atölyesinde katılımcılar eş zamanlı katlama yaparak hikâyeye dahil olacak. Atölye sonunda misafirler kendi elleri ile yaptıkları origami eserlerine sahip olacak.