Kartal Belediyesi Ruhsat ve Zabıta Müdürlüğü, ramazan ayı boyunca vatandaşların sağlıklı gıda tüketmesi için ilçe genelinde faaliyet gösteren fırın ve unlu mamuller üreten işletmeleri denetledi. Ekipler denetimlerde iş yerlerinin temizliği, çalışanların durumu, ruhsat ve ürünlerin gramajlarını  kontrol etti.

Ekipler ramazan ayı nedeniyle fırın denetimlerini sıkılaştırdı. Denetimlerde tamazan pideleri ve ekmeklerde gramaj kontrolü yapılırken, iş yerlerinde ruhsat ve vergi levhası kontrolleri de gerçekleştirildi. Denetim yapılan fırınlarda Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından haksız fiyat denetim tutanağı ve tespit varakası tanzim edildi.

Halk sağlığını korumak adına yıl içinde de yapılan denetimlerin ramazan ayı boyunca devam edeceği öğrenildi.

“DENETİMLERİMİZİ SIK SIK YAPIYORUZ”

Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeli Mustafa Eren, “Halkın sağlığını olumsuz etkilememek üzere fırınlarda hijyen ve ekmek gramajları ile ilgili denetim yapıyoruz. İmalathaneyi birlikte gezdik; imalatta çalışan personelin giyimine, kuşamına, alanın da temizliğine dikkat ediyoruz. Çöp bidonlarının ağzının kapalı olup olmadığını, unun depolandığı yerin şartlarının haiz olup olmadığını kontrol ediyoruz. Pidenin fiyatı ise 300 gram üzerinden açıklanmıştı. Yumurtalı, sade veya yüksek gramajlı da yapanlar var. Bununla ilgili İl Ticaret Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü, belediyeler ve Kartal Belediye Başkanlığı personeli olarak bizler de denetimlerimizi sık sık yapıyoruz” dedi.