KARTAL’da İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'En İyi Narkotik Polisi Anne' projesi kapsamında yüzlerce kadın uyuşturucu konusunda bilgilendirildi. 
İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "En İyi Narkotik Polisi Anne" projesi kapsamında Kartal İBB Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde narkotik polisleri yüzlerce kadın ve anneye madde bağımlılığı hakkında bilgi verdi. Seminere Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, Kartal İlçe Emniyet Müdürü Sinan Dallı ile Kartal’da bulunan halk eğitim yöneticileri katıldı.  
Seminerde konuşan Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, "Asrın felaketi denilen büyük bir afet yaşadık. Ülkenin büyük bölümünde canlar kaybettik ve tahribatlar oldu. Bu seminerde işlediğimiz konuda sosyal dokumuzda, ailelerde büyük bir tahribata yol açan bir olgu. Hanımefendiler olarak sizler iyi bilirsiniz ki bir çocuk üzerindeki değişikliği en iyi anneler hisseder. Bu projenin temeli de buna dayanıyor. Erken teşhis, kurtulmak için çok önemli bir faktördür" dedi. 

"NARKO TIR’DA UYUŞTURUCU MADDENİN ZARARLARI ANLATILDI" 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce dizayn edilen ve uyuşturucu kullanımının engellenmesi için farkındalık oluşturmak amacıyla tasarlanan 'Narko TIR' Kartal Meydan’a kurularak vatandaşların hizmetine açıldı. Seminer sonrası Narkotik TIR’ına geçen Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, Kartal İlçe Emniyet Müdürü Sinan Dallı ve vatandaşlar uyuşturucu konusunda bilgilendirildi.  
Narkotik TIR’ına 12. sınıf öğrencileriyle birlikte gelerek bilgi alan Kartal Süleyman Demirel Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Gülbahar Gençoğlu, "Öğrencilerimizi emniyetimizin kurduğu 'Narkotik eğitim TIR’ına getirdik. Çok verimli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerimiz bilgi sahibi olarak kötü alışkanlıklara başlamadan kurtulmuş olacaklar. Madde bağımlısı olan kişilerin kısa sürede ne gibi değişikliklere maruz kaldıklarını gördük" dedi.