Kartal'da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 108'inci yıl dönümü kapsamında anma programı düzenlendi. Tören, Kartal Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı. Ardından 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cevizli Ortaokulu'nda bir tören daha düzenlendi. 

Törene Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, Garnizon Komutanlığı Teknik Hizmetler Daire Başkanı Doktor Albay Cihat Eryiğit, Kartal Belediye Başkan Vekili ve Kartal Belediye Meclisi Üyesi Hüseyin Tozkoparan, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, Kartal İlçe Emniyet Müdürü Sinan Dallı, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Süleyman Uzunok, Kartal'da bulunan siyasi parti yöneticileri, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, birim müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, yarışmada dereceye giren iki öğrenciye ödüllerini verdi. Ödül töreninin ardından öğrencilerden oluşan bir grup, şiir dinletisi düzenledi. Etkinlik zeybek gösterisiyle sona erdi. Kurfalı Mezarlığı'na yapılan ziyaretlerde ise şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı ve Kuran-ı Kerim okundu. Şehit ailelerinin de katıldığı tören okunan dualarla devam etti.

Anma programının devamında Esentepe Mahallesi'ndeki Mehmet Akif Ersoy Camii'nde, Çanakkale ve Milli Mücadele şehitlerinin yanı sıra; kısa bir süre önce yaşanan deprem felaketinde yaşamını yitiren vatandaşlar için mevlit okundu. Camiye gelenlere şehitlerin hayrına Kartal Belediyesi tarafından lokma ikram edildi.