Gerçekleşen Kahvaltı programına KAIDER Kurucu Başkanı Çetin Çelebi, KAIDER Başkanı  Deniz Kaya, Gençlik kolları Başkanı Serhat Arslan, Hakan Çiftçi, Bülent Yücel, İsa Karakoç, Köksal Koçak,  Çerkez Çiftçi, Kafkas turizm firmasının yönetim kurulu başkanı Turan Maden, Barış Maden, İlba yapı İnşaattın sahibi Ziya İlbasmış, Güvenler İnşaat ve otomotiv sahibi Güner Gökçe, İstanbul Vizyon Dergisi ve Türkiye Kent Haber Gazetesi imtiyaz sahibi Salih SÜTLAN, Arnavutköy Medya Gazetesi sahibi Mustafa TEKE, Arnavutköy Gazetesi sahibi Kerim GÜNEY, Arnavutköy Haber Gazetesi sahibi Mesut YÜREKDİNÇ, Arnavutköyhaberleri  web sitesi sahibi Arif  SAPMAZ, Arnavutköy Yermed Başkanı Hasan TERZİ ve çok sayıda davetli katıldı. 

AKTÜRK:  Basın mensuplarına ve STK'lara teşekkür etti
Düzenlenen Kahvaltı programında Arnavutköy sorunları üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Hafızoğlu restuarantın sahibi Ayhan Aktürk'ün ev sahipliğini yaptığı kahvaltı programında bir konuşma yaptı. Aktürk  şunları söyledi.  ''Arnavutköy bölgesinde faaliyet gösteren değerli basın mensuplarımız ve siz değerli STK temsilcilerimiz, iş adamlarımız bu gün bizi burada yalnız bırakmadığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum.  Düzenlemiş olduğumuz kahvaltı programımızın amacı bölgemizin iş dünyasını STK  temsilcilerini ve basın mensuplarını bir araya getirerek bölgemizde yaşanan sorunları yapılan hizmetleri  ve sıkıntılarımızı konuşmak bu vesile ile kaynaşarak daha iyi diyalogların oluşmasına katkıda bulunmak istediğimizi bilinmesini istiyorum dedi.
ÇELEBİ: Arnavutköy bölgesine yapılacak projelere sahip çıkmalıyız
Çetin Çelebi : Düzenlenen kahvaltı programında bir konuşma yapan KAIDER kurucu Başkanı Çetin Çelebi ise şunları söyledi.  ''Değerli misafirler derneğimiz KAIDER (Kars, Ardahan, Iğdır ) kurulduğu günden bu yana Arnavutköy'de birleştirici ve yapıcı bir dernek olduğunu her platformda göstermiştir. Ortadoğu'da yaşanan savaşların yansıması ülkemizi ciddi anlamda etkilemiş son 2 yıl içinde Türkiye'ye çok büyük göç dalgası yaşanmıştır. Haliyle yaşadığımız Arnavutköy'de bundan ciddi anlamda nasibini aldığını hepimiz görüyor ve yaşıyoruz. Tüm bunların yanında Arnavutköy dünyanın gözünü kamaştıran bir o kadar dikkatini çeken bir bölge olduğunu biliyoruz. Ülkemizin geleceğine büyük katkı sağlayacak havalimanı projesinin yapılıyor olması ve  kanal İstanbul projesinin bu bölgede düşünülmesi haliyle dünyanın beklemediği ve istemediği bir durum. Bizler yerel yönetimlerimizle genel yönetimlerimizle ülkemizin ve bu bölgemizin kalkınması adına bu tür projelere sahip çıkmalı ve destek olmalıyız. Arnavutköy her geçen gün hızla gelişen ve büyümesi ile birlikte İstanbul'un en çok göç alan ilçelerden biri olması sebebi ile bizler Kars, Ardahan, Iğdırlılar olarak daha fazla bu derneğimize sahip çıkmak ve bu bölgede yaşayan hemşerilerimizin sesi olma noktasında daha çok çaba göstermeliyiz. Arnavutköy'de yaşayan 18 bine yakın Kars, Ardahan, Iğdırlı hemşerilerimizin her biri mutlaka bu derneğe gelip ziyaret etmesini arzu ediyoruz. Duyarlı olmak sadece köşesine çekilip olayları ve yaşananları seyretmek değil,  gelip bu birlikteliğin içinde yer almaktır. İşte bu yüzden bizde bu gün burada bir arada bulunuyoruz. Düzenlenen bu kahvaltının ev sahipliğini yapan Hafızoğlu restuaratın sahibi Ayhan Aktürk kardeşime çok teşekkür ediyorum.   Arnavutköy'de bulunan basın mensuplarımızın her zaman bölgemize yönelik yaptıkları yapıcı ve duyarlı haberlerinden dolayı  kendilerine çok teşekkür ediyorum dedi. 

KAYA: KAIDER Arnavutköy'ün önemsediği bir dernek
Gerçekleşen kahvaltı programında konuşan KAIDER Başkanı Deniz Kaya konuşmasında şunları söyledi. Arnavutköy'ün geleceğine bir şeyler katmak, bölgenin mevcut sorunlarına çözüm bulma noktasında KAIDER derneği olarak 3 yılıdır Arnavutköy'de faaliyet göstermekteyiz. Amacımız kendi hemşerilerimizi bir arada tutmak mevcut sorunlarına çözüm bulma noktasında dernek olarak üstümüze düşeni yerine getirmektir. Her yıl düzenli olarak bir çok programa imza atıyoruz. Bölgemizde yerel yönetimlerin ve tüm siyasi partilerin her zaman önemsediği derneklerin başında geldiğimizi  her kez tarafından biliniyor. Dernek olarak her yıl bir çok programa imza atıyoruz. Yine bu ay derneğimizin bir kaz gecesi programı olacaktır. Şimdiden hepinizi kaz gecemize davet ediyorum.  Bizler bu programlar vesilesi ile kendi yöresel ve kültürel faaliyetlerimizi bu programlarda ortaya koyma mutluluğunu yaşıyoruz dedi.  
Düzenlenen kahvaltı programının sonunda KAIDER başkanı Deniz KAYA basın mensuplarına kalem ve ajanda hediye etti.  Günün anısına hatıra fotoğrafları çekilerek program sona erdi. 
Haber: SALİH SÜTLAN