Ümraniye Belediyesi, Kahramanmaraş Onikişubat'ta inşa edilen yaşam merkezindeki kütüphane için 'Bir Kitap Bir Mektup' kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında her yaş grubu için, hikâyeden üniversite hazırlık kitaplarına kadar on binlerce kitap Onikişubat'taki kütüphaneye gönderilecek. Ayrıca kitap bağışında bulunanlar, afetzedelere bir de mektup yazarak kardeşlik bağı kuracak.

Kahramanmaraş Onikişubat'ta yapımı süren 500 ailelik konteyner kent içinde yapılacak olan kütüphaneyle deprem bölgesindeki afetzedelerin günlük hayata daha hızlı adapte olabilmeleri ve kendilerini daha iyi hissetmeleri özellikle de çocukların yaşadığı travma durumundan çıkmaları hedefleniyor. Her yaş grubuna hitap edecek yayınların bulunacağı kütüphane içerisinde; edebi eserler, boyama kitapları, ders ve üniversite hazırlık kitapları yer alacak.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım başlatılan kampanyayla ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye olarak büyük bir afet yaşadık. Şimdi de yaşadığımız bu zor günleri atlatmanın, birlik olmanın ve yaralarımızı bir an önce sarmanın gayretiyle gece gündüz demeden çalışıyoruz. Ayrıca kitaplar, çocuklarımızı da iyileştirecek. Afet sırasında ve sonrasında özellikle çocukları zihinsel ve fiziksel olarak güvende tutmak oldukça önemli. Yaşadıkları psikolojik travmanın etkilerini azaltabilmek, depremi yaşayan çocuklara destek olabilmek ise hepimizin en büyük arzusu. Biz de çocuklarımızın kendilerini iyi hissetmesinin yolunun kitaplardan ve oyunlardan geçtiğini düşünüyoruz. Siz de bir kitap alarak ve bir de mektup yazarak bu kampanyaya destek olabilirsiniz. Şimdiden Ümraniyeli komşularıma desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Ümraniye Belediyesi Kültür Merkezi'nden kampanya ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.