İSTANBUL Tabip Odası'nın, 14 Mart Tıp Haftası nedeniyle Kadıköy'deki geleneksel tıp haftası yürüyüşüne yüzlerce hekim katıldı. Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde toplanan hekimler buradan Kadıköy rıhtıma yürüdü. Hekimler, depremde hayatını kaybeden meslektaşlarının isimlerinin yazılı olduğu dövizleri taşıdı. Saygı duruşu ardından basın açıklaması yapıldı. 

"DEPREMİN ACISI İÇERİSİNDEYİZ"
Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Vedat Bulut, "Bütün illerimizden yöneticilerimiz ve meslektaşlarımız burada bulunuyor. Buraya sadece kaybettiğimiz arkadaşlarımızın isimlerini getirmedik. Onların yaşamlarını, düşlerini de getirdik. 102 arkadaşımızı ve tıp öğrencilerimizi kaybettik, acı içerisindeyiz. 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlamıyoruz. Önce pandeminin acısı vardı şimdi ise depremin acısı içerisindeyiz" diye konuştu.                                                                                        

"ÇIĞLIKLAR DERİN BİR SESSİZLİĞE GÖMÜLDÜ"
İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nergis Erdoğan, "Bugün başımızın üzerinde, yitirdiğimiz hekim ve sağlık çalışanlarının isimlerini taşıyarak sessizce yürüdük. 6 Şubat 2023 tarihinde sabahın 4'ünde insanlarımızın çığlıkları derin bir sessizliğe gömüldü. Sessizliğimiz, söyleyecek sözümüz olmayacağından değil, duygularımızı ifade etmeye sözün yetmeyişindendir. Üzüntümüz çok büyük çünkü biliyoruz ki kayıplarımızın çok büyük bir kısmı önlenebilirdi. Önlenebilir ölümlerin yarattığı acıyı en iyi hekimler bilir" dedi. ()

(FOTOĞRAF)