Ali AKSOYER-Erdi DEMİR/İSTANBUL()İSTANBUL'da polis ve zabıta ekipleri tarafından motosiklet tamirhanelerine yönelik denetim yapıldı. Denetimlerde çalıntı olabileceği değerlendirilen motor ve şasi numaraları silinmiş bazı motosiklet parçalarına el kondu. Ruhsatsız olarak çalıştığı tespit edilen çok sayıda tamirhane ise mühürlendi.
İstanbul'da meydana gelen motosiklet hırsızlıklarının önlemek için Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Oto hırsızlık Büro Amirliği ekipleri motosiklet tamirhanelerine yönelik denetim yaptı. Bugün saat 12.00 de Gayrettepe'de bulunan Emniyet Müdürlüğü binasından çıkan ekipler, İstanbul'un bir çok bölgesinde bulunan motosiklet tamirhanelerini denetledi. Denetimlere ilçe zabıta ekipleri de katıldı.
Yapılan denetimlerde tamirhanelerde bulunan motosikletlerin motor ve şase numaraları tek tek kontrol edilerek çalıntı olup olmadığı denetlendi. Tamirhanelerde bulunan bazı motosiklet motorlarının numaralarının taşlama yöntemiyle silindiği görüldü. Bu tür motosiklet parçalarına polis ekipleri tarafından el kondu. Yapılan denetimlerde ruhsatsız olarak çalıştığı tespit edilen çok sayıda motosiklet tamir dükkanı da mühürlendi. ()

(FOTOĞRAF)