İSTANBUL’da 4 şüpheli, sosyal medyadan mesaj yoluyla yolladıkları bağlantıya tıklayan V.Ö.’nün kişisel verilerine ulaşarak mesajlaşma uygulamasını ele geçirdi. V.Ö. adına 2 arkadaşından borç para isteyerek 605 bin lira dolandıran şüpheliler yakalandı.
İstanbul’da V.Ö., cep telefonuna gelen bir bağlantıyı tıkladı. Dolandırıcılar tarafından hazırlanan bağlantıyı tıklayan V.Ö.’nün kişisel verileri ele geçirildi. Şüpheliler elde ettikleri verilerle V.Ö.’nün kullandığı operatörü aradı ve kendilerini V.Ö. olarak tanıttı. Operatör aracılığıyla V.Ö.’nün mesajlaşma uygulamasını kendi telefonlarına aktaran şüpheliler bu sayede V.Ö. adına arkadaşlarıyla mesajlaşmaya başladı. Şüpheliler V.Ö. adına arkadaşlarından borç para istedi. V.Ö.’nün arkadaşları T.T. ile Y.Y.B., dolandırıcılara toplam 605 bin lira para gönderdi.
V.Ö. durumu fark edince polise giderek şikayetçi oldu. Şikayet üzerine Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri konuyla ilgili inceleme başlattı. Yapılan araştırmalarda T.T. ile Y.Y.B’yi dolandıran şüphelilerin R.A., C.G., M.D. ve E.K. olduğu belirlendi. Şüphelilerin aldıkları paraları banka aracılığıyla ve ya elden birbirlerine teslim ettikleri, ayrıca bu paralarla altın ve ziynet eşyaları aldıkları tespit edildi. 4 şüpheliye 20 Şubat Pazartesi Günü operasyon düzenlendi. Bir miktar uyuşturucu madde ve çok sayıda dijital materyalle yakalanan şüpheliler sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. ()

(FOTOĞRAF)