Gerçekleşen etkinliğe Hasan Ali Yücel İlkokulu müdürü Sedat Gençler, Okulun Müdür yardımcıları Mürvet Yüzden şen, Erdem Önal ve sınıf öğretmenleri ile birlikte çok sayıda veli katıldı.

Okulun çok amaçlı gösteri salonunda gerçekleşen etkinliğe onlarca Veli öğrencileri katıldı. Okulun 4. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan 18 Mart Çanakkale geçilmez gösterisinde ilkin Çanakkale Zaferi ve tüm şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşundan sonra istiklal marşı okundu.

Etkinlikte Hasan Ali Yücel İlkokulu Müdür yardımcısı Mürvet Yüzden Şen’in yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi. ‘’108 yıl önce bu topraklarda gerçekleşen Çanakkale Zaferi'nin destansı mücadelesi cihanı hayrete düşüren bir kahramanlık destanıdır.  Şen; "Bu muhteşem ve kahramanlık destanı bizlere kez daha hatırlatan öğrencilerimize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum." dedi.

4. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan Çanakkale kahramanları destanı cephe hattındaki seyit onbaşı, ilk yardım hemşireleri, Anadolu kadını ve genç askerleri anlatan mücadeleleri, onların kahramanlıkları öğrenciler tarafından okunan şiirler ve gösterileri ile programa katılan veliler duygu dolu anlar yaşadı. Etkinlik sonrası çekilen hatıra fotoğrafları ile birlikte program sona erdi.

Haber: SALİH SÜTLAN