TÜRKİYE Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı'nın Çanakkale Zaferi Sergisi'nde bir çalışana ait cep telefonu çalındı. Hırsızlık, güvenlik kamerası kayıtlarına girdi. 
Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı'nın 20 Kasım Pazar günü bir AVM'de düzenlediği Çanakkale Zaferi Sergisi'nde, Gülfem Taylan isimli çalışana ait bir cep telefonu, şarj cihazına takılı haldeyken çalındı. 
Güvenlik kamera kayıtlarında, şüphelinin sergi salonuna girdiği, masadaki telefonu fark edince, Taylan'ın da yoğunluğundan faydalanarak şarjdan çıkartarak aldığı cep telefonuyla, hızla uzaklaştığı görüldü. 

"BÖYLE BİR ETKİNLİKTE ÇALINMASI HİÇ BEKLEMEDİĞİMİZ BİR ŞEY" 
Çanakkale Zaferi Sergisi Sorumlusu Cengiz Taylan, "Burası Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı'nın sosyal sorumluluk projesi olan, Çanakkale Zaferi Sergisi. Burada Çanakkale Savaşı'nda kullanılmış malzemeler sergileniyor. Bu sergi Türkiye'nin bütün şehirlerini geziyor. Amacımız, özellikle çocuklarımızda, milli bir bilinç oluşturmak. Bu serginin devam edebilmesi için bir miktar bütçeye ihtiyaç var. Bunu da Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı karşılıyor. Buradaki satış standından elde edilen kazanç da, giderleri karşılamak için. Hırsızlık olayı, hiç arzu etmediğimiz bir şeydi. Böylesine bir etkinlikte, burada görev yapan arkadaşımızın telefonuna tenezzül edilmesi, hiç beklemediğimiz bir olaydı. Zaten telefonunun yanındaydı arkadaşımız, kısa bir süre tezgahta çocukların karıştırdığı hediyelik ürünleri düzeltmeye çalışırken, bu kişi gelip telefonu alıp gidiyor" dedi.  

"GELEN KİŞİNİN AMACI BURADAN BİR ŞEY ALIP GİTMEK" 
Hırsızlıkla ilgili şikayette bulunduklarını belirten Taylan, "Kamera kayıtları var, onları da verdik. Sanırım kısa sürede bulunacaktır. Şimdi de içeride misafirlerimiz var, dikkatli şekilde sergilenen materyalleri inceliyorlar. Kameraya bakınca, gelen kişinin böyle bir düşüncesinin olmadığı, buradan bir şey alıp gitmek amacında olduğu açıkça belli oluyor. En fazla 30 saniye içerisinde alıp gidiyor. Telefonun değeri yaklaşık 12-13 bin lira. Hiç beklemediğimiz bir olaydı, insanların böyle bir şeye tenezzül edeceğini asla düşünmüyorum" dedi.
Öte yandan hırsızlık güvenlik kamerası kayıtlarına girdi. Güvenlik kamerasında bir kişinin içeri girip, etrafa baktığı cep telefonunu alarak dışarıya çıktığı görülüyor.