Zeki GÜNAL/İSTANBUL,() FATİH'te kanadına olta iğnesi ve misina takıldığı için uçamayıp çırpınan martı vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Bir süre kayalıkların üstünde duran martı daha sonra özgürlüğe kanat çırptı. O anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. 
Samatya Sahili'nde denizde çırpınan martı dalgalarla kıyıya geldi. Kayalıkların arasında hareketsiz kalan martının yanına giden vatandaşlar, kanadına sarılmış olta misinası ve iğneleri fark edip martıyı buradan çıkardı. Daha sonra misinayı kesip iğneleri çıkaran vatandaşlar, martıyı serbest bıraktı. Bir süre kayalıkların üstünde duran martı, daha sonra özgürlüğe kanat çırptı. O anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. 
Martıyı kurtarmaya yardım eden Mehmet Zeki Menteşe "Akşam saatlerinde martıyı suyun üstünde gördük, sonra dalgalarla karaya geldi. Kayaların arasında hareketsiz kaldığını gördük ve arkadaşlarla yanına gittik. Sonra baktık ki, kanadında misina vardı, çokça da iğne batmıştı, o yüzden uçamıyordu. Müdahale ettik. Sonrasında misina ve iğneleri çıkardıktan sonra serbest bıraktık. Kayaların üstünde bir süre kanat çırptı, sonra da uçtu. İnsanlar balık tutuyor, sonra giderken misina ve iğneleri burada bırakıyorlar. Misina ve iğneler bu tür canlılara zarar veriyor" diye konuştu. ()

(FOTOĞRAF)