Fatih'te gençlere dijital alanda kariyer fırsatı sunan "Üretken Fatih Girişimcilik Programı" başladı. 780 gencin başvurduğu ve 12 hafta sürecek programda dört aşamalı temel girişimcilik eğitimleri verilecek.

Fatih Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve gençlere dijital alanda girişimci olma fırsatı sunulan program, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın yanı sıra, gençlerin de katıldığı tanıtım etkinliği ile başladı. Başkan Turan programdaki konuşmasında, son 20 yılda Türkiye'de sağlık, spor, sanayi, eğitim başta olmak üzere pek çok alanda devrim niteliğinde işler yapıldığını belirterek, "Özellikle Millî Teknoloji Hamlesi’yle yakaladığımız başarılar, her alanda göğsümüzü kabartıyor. Bütün bu atılımların, hizmetlerin ortak paydası gençlerimiz, yani sizlersiniz. Sizler, 'Türkiye Yüzyılı'nın güvencesisiniz." dedi.

"KAPIMIZ GENÇLERİMİZİN FİKİRLERİNE HER ZAMAN AÇIK"

Projenin sahada yaptıkları anket sonucu oluştuğunu belirten Başkan Turan, şu ifadeleri kullandı:

"'Bize hayallerinizle, fikirlerinizle gelin, birlikte gerçekleştirelim' dedik. Üretken Fatih Girişimcilik projesi de böyle hayata geçti. Sahada yaptığımız anketlerde, gençlerimiz, en çok bu alanlarda hizmet almak istediklerini bize beyan ettiler. Biz de üzerimize düşeni yerine getirdik. Kapımız, sizden gelen fikir ve görüşlere her zaman açık. Bunu da tekrar hatırlatmış olayım. Üretken Fatih Girişimcilik Programımıza 780 başvuru oldu. Katılımcılar ilk aşamada eğitim, haftalık etkinlik ve mentorluk desteklerinden yararlanacaklar. 12 hafta sürecek eğitimlerin ilk bölümünde, 4 aşamalı temel girişimcilik eğitimleri alacaklar ve girişimcilik eğitimleri çerçevesinde, bir dizi uygulamalı etkinliğe katılacaklar. Eğitimlerimiz, 13 Mart’ta sona erecek. Ardından proje değerlendirme aşamasıyla programımız tamamlanacak. Paydaşlarımız olan Üretken Akademi’ye, Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’ne teşekkür ediyor, üretken Fatih’e katılan tüm gençlerimizi kutluyorum."

PROGRAM HAKKINDA

Online gerçekleştirilecek ve 2 ay sürecek programda katılımcılar; bir yandan teknoloji girişimciliği temellerinden fikir geliştirmeye, ekip kurmaktan müşteri görüşmelerine birçok konuda alanında uzman isimler tarafından hazırlanmış eğitimleri alırken; diğer yandan sektör profesyonellerinden girişim ekosistemi paydaşlarına birçok akıl hocasına danışma fırsatı bulacaklar. Sürecin sonunda ise mezun olan projeler jüri karşısına çıkacak ve aralarından en iyileri seçilerek ödüllendirilecek.