ESENYURT'ta alkollü olduğu gerekçesiyle taksiye alınmayan kişiyle taksi şoförü arasında çıkan kavgaya yaklaşık 10 kişilik şoför grubu dahil oldu. Taksi şoförlerinin darbettiği alkollü kişi eline aldığı silahla rastgele ateş edip bir şoförü yaraladı. 9 araca da taş ve silah kabzasıyla zarar verdi. 
Esenyurt Güzelyurt Mahallesi Yıldırım Beyazıt Caddesi'nde saat 02.45 sıralarında, 34 TGE 82 plakalı taksi şoförü İbrahim Balat, Şaban Çelikkıran'ı alkollü olmasından dolayı almayınca aralarında tartışma çıktı. Olayın devamında Şaban Çelikkıran, eline aldığı taşla taksiye zarar vermeye başladı. Taksi şoförü İbrahim Balat ile Şaban Çelikkıran arasında çıkan arbede sonrası taksi şoförü arkadaşlarını olay yerine çağırdı. Olay yerine gelen yaklaşık 10 kişilik şoför grubu Şaban Çelikkıran'ı darp etti. 
Darbedilen Şaban Çelikkıran da 07 E7 934 plakalı aracından çıkardığı ruhsatsız silahla hedef gözetmeksizin şoför grubuna ve etrafa 8-10 el ateş etti. 34 TAV 14 plakalı taksi şoförü olan Muhammet Çamlıbel sağ bacağına isabet eden mermiyle yaralandı. Şüpheli Şaban Çelikkıran daha sonra 9 farklı araca silah kabzası ve taş kullanarak zarar vermeye devam etti. 

SİLAHLA BİRLİKTE GÖZALTINA ALINDI
Esenyurt Mevlana Polis Merkezi Amirliğine bağlı gece bekçilerinin olay yerine gitmesiyle şüpheli Şaban Çelikkıran silahla birlikte gözaltına alındı. Taksi şoförlerinden oluşan grup, Şaban Çelikkıran'ı darp etmek isteyince bekçiler biber gazı kullanarak grubu dağıttı. Sağ bacağından yaralanan taksi şoförü Muhammet Çamlıbel de tedavisi için ambulansla Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Şüpheli Şaban Çelikkıran hakkında kasten öldürmeye teşebbüs ve mala zarar verme suçlarından tahkikata başlatıldı. Şüpheli, polis merkezindeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.
(FOTOĞRAF)