ESENYURT'ta demir doğrama atölyesinde bulunan 70 bin TL değerindeki malzeme, sabah saatlerinde çekçek arabasına konularak çalındı. Şüphelinin malzemeleri çalma anı ve çek çek arabasını güçlükle çektiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Atölye sahibi ve çevredeki esnaf, son dönemde mahallelerine dadanan hırsızların yakalanmasını istedi.  
Yenikent Mahallesi'nde, dün saat 05.30 sıralarında demir doğrama atölyesinden 70 bin TL değerinde kaynak malzemesi çalındı. Sabah iş yerini açan İlhami Kılınçer, atölyenin camlarının kırıldığını ve malzemelerinin olmadığını fark etti. Bunun üzerine güvenlik kameralarını izleyen Kılınçer, görüntülerde bir kişinin atölyeye girmeden önce keşif yaptığını, sonra camları kırdığını, bir sonraki gelişinde de malzemeleri alarak çek çek arabasına koyduğunu gördü. Şüpheli, malzemelerin ağırlığı nedeniyle arabayı güçlükle çekerek uzaklaştı. Kılınçer, görüntülerle birlikte karakola giderek şikayetçi oldu.  

“ÖNCE KEŞİF SONRA HIRSIZLIK YAPMIŞ"      
Hırsızdan şikayetçi olduğunu söyleyen Kılınçer, "Sabah iş yerimizi açmaya geldiğimizde, kilitleri kesilmiş halde gördük. Yan taraftaki camı da kırmış içeri girmişler. Bütün el aletlerimizi götürmüşler. Biz demir doğrama ve pimapen üzerine çalışıyoruz. Bütün takımlarımız gitti. Mağduruz, 70 bin liralık malzememiz gitmiş. Sabaha karşı oluyor bu olay. Saat 03.00 gibi keşif yapıyorlar, 05.00-05.30 gibi de içeri giriyorlar. Şikayetçi olduk elimizdeki görüntülerle birlikte polise gittik" dedi.  

“GİDERKEN ARABASINI GÖTÜREMİYOR"  
Son dönemde mahallede çok sık hırsızlık olayının yaşandığını öne süren mahalle sakini Yunus Kaya, "Ağabey beni sabaha karşı aradı, ben de kameralara baktım. Arkadaş geliyor, bir iki sefer keşif yapıyor. Ondan sonra dükkanı boşaltıyor. Giderken zaten karton arabasını götüremiyor. 70 bin liralık çalınan malzeme var" ifadesini kullandı.