Seçkin konukların katıldığı programa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan,Ak Parti Genel BaşkanYardımcısı İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, AK Parti İstanbul Ünal Kaçır, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, AK Parti Esenyurt İlçe BaşkanıŞenay Değer, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Ensar Vakfı Genel Başkanı İsmail Cenk, Ensar Vakfı Esenyurt Şube Başkanı Mustafa İpekve çok sayıda vakıf üyesi katıldı.

Mustafa İpek, “Hz Peygambere kadar uzanan muazzam bir kurumdur”

Ensar Vakfı Esenyurt Şube Başkanı Mustafa İpek yaptığı konuşmasında Hz Peygambere kadar uzanan bir tarihi olduğunu söyledi. İpek, “Ensar aslında doğuşu itibari ile her ne kadar ülkemizde 1979 yılında kurulsa bile aslında kurulduğu mekân kurulduğu zaman ve kurucusu olan Hz. Muhammed Mustafa s.av. kadar geçmişi olan muazzam bir kurumdur. Mekke’denMedine’ye göç eden muacırlara ne ihtiyaçları varsa ve oradakimuacırların kendi ihtiyaç sahibi olduğu halde muhacırlara canı gönülden canı ile malı ile yardımcı olan bir Ensar’dır. Biz bunun bilinci ve sorumluluğu ileEsenyurt’tada bu bilinçle buradaki muacirlere yardımcı olmak için vakfımızın Esenyurt şubesini açıyoruz.Bize burada desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu’naminnettarız” dedi.

Bilal Erdoğan, “ Bu çalışmalar ülkemizi geleceğe hazırlar”

Programın onur konuğu olan Bilal Erdoğan kürsüye gelerek kısa bir konuşma yaptı. Erdoğan, “ Bu vakıf köklü bir vakıftır. Esenyurtlu kardeşlerimizin bu vâkıfa gereken katılım ve desteği vereceklerine eminim. Gençlerimiz, çocuklarımız sosyal çalışmalar içinde olmalıdır. Bunlar dernek, vakıf, siyasi parti, sportif ve eğitim faaliyetleri olabilir. Bu çalışmalar ülkemizi geleceğe hazırlar. Ensar Vakfı Esenyurt Şubesi Başkanı Mustafa İpek ve yönetiminin vermiş oldukları özveriden dolayı tebrik ediyorum. Ayrıca Esenyurt’ta güzel ve hayırlı hizmetlerde bulunan Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu’nun destek vereceğinden hiç şüphemiz yoktur. Ensar Vakfı Esenyurt Şubesi hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

İsmail Cenk, “ Dindar bir nesil yetiştireceğiz”

Ensar Vakfı Esenyurt Şubemiz güzel bir merkez oluşturmuş ve bu merkezde hayırlı işler yapmaya gayret göstermektedir. Burada yaşayan vatandaşlarımız eminim,Ensar Vakfını tanıyacak ve katılım sağlayacaklar. Ensar Vakfının yaptığı hizmetler anlatılmakla bitmez eğer sizde Ensar gönüllüsü olursanız daha dindar bir nesil yetiştirmek için Esenyurt‘ta el ele verip çalışacağız.Şube başkanı Mustafa İpek hocama ve yönetim kuruluna Başarılar diliyorum” dedi.

Şenay Değer, “ hızlı ve güçlü bir kadro”

Esenyurt bugünçok güzel bir açılışa bir kere daha ev sahipliği yapıyor. Ensar Vakfı Esenyurt‘ta çok hızlı ve güçlü bir kadro kurdu ve başında çok başarılı bir hocamız yer almaktadır. Ensar Vakfının Esenyurt’a çok değer katacağını ve böyle bir vakfın olmazı bize her zaman destek olacaktır. Ensar vakfına çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Necmi Kadıoğlu, “ 7 İmam Hatip, 8500 İmam Hatipli var”

Uzun zamandır Esenyurt‘ta böyle ulvi bir heyecanıyakalamak isterdik, arzu ederdik, Ensar Vakfı açılışı ile bugün oldu. Bir kez daha teşekkür eder hoş geldiniz diyorum, 28 Şubat ayaklanmalarından sonra ilk defa İmam Hatip Lisesinin Esenyurt‘ta açıldığını bilmenizi istiyorum.Ogün ki heyecanımız bir başkaydı, zira 20 kişinin İmam hatibe gittiği Esenyurt ’tu ve bugün hamdolsun 7 tane İmam Hatip Okulu var ve 8500 imam hatip öğrencimiz var. Ama bu da yetmez Kıraçta bir İmam Hatip Lisesi temeli daha attık seneye onu da bitireceğiz. Bu mahallemizde Cumhurbaşkanımızın benden talebi üzerine kızlarımızı ayrı okutacağımız bir kız İmam Hatip Lisesi yapacağız.İmam Hatiplere elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz ve Ensar vakfına yapacağı çalışmaların hayırlı olmasını, başarılar diliyorum” dedi.

Ekrem ince, “ Güzel işler yapan bir vakıftır”

Açılış programına konuk olarak katılan Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci söz aldı. İnci, “Ensar vakfının yapacağı çalışmalarda başarılar diliyorum. Türkiye genelinde Ensar’ın yaptığı muazzam çalışmalardan gurur duyuyoruz. Esenyurt Ensar Vakfı da burada daha güzel bir neslin yetişmesinde büyük rolü olacaktır. Bu anlamda Ensar Vakfı şube başkanı Mustafa İpek ve yönetim kuruluna Başarılar diliyorum” dedi.

Vekil Ünal Kaçır, “Vakıflar ilim kaynaklarıdır”

AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır söz alarak duygularını belirtti. Kaçır, “ Esenyurt Ensar Vakfı Şubesinin açılışında hep bir aradayız. Türkiye genelinde Ensar Vakfı dâhilbirçok vakfımız mevcut, bu vakıflarımız çok güzel hizmetler yapıyor. Hizmet için adeta bir biriyle yarışıyor. Ensar Vakfının yapmış olduğu çalışmaları takip etmekteyim. Artık iletişim çağındayız ve bilgi iletişim çok kolay bir o kadarda bilgi kirliliği var, bir bilgiye ulaşıyoruz diyoruz, ancak ulaştığımız bilgiye ne kadar doğru olduğuna emin olamıyoruz onun için bu Vakıflar toplumumuzun gerçek bilgiye götüren İlim kaynaklarıdır.Bu anlamda Esenyurt Ensar Vakfına çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Nurettin Nebati, “ Dindar bir nesil için rehber olacaktır”

Açılış programında son konuşmacı olarak kürsüye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati,

Esenyurt‘ta Ensar Vakfının açılması gerçekten çok önem vericidir. Şöyle bir geriye bakalım,İslam ve Müslümanlar garipti öylesine garip diki kendi evinde kendini yalnız hissediyordu.Kendisini ifade edemeyecek kadar ötekileştirilmişti. Öylesine garipti ki ben Müslümanım demek bir cesaret gerektiriyordu.Çocuklarımızı gönderdiğimiz okullarda ALLAH CCdedirtmeyi bırakın peygamber efendimiz s.a.v ismini zikretmeyi adeta o gariplikler içinde yaşadık. Ve bu gün hamdolsun İmam hatiplerimiz dolup taşıyor.İslam’ı yaşıyor ve dinimizi öğreniyoruz. Dindar bir nesil yetiştirmek için Esenyurt’ tada Ensar Vakfı’nın bunlara rehber olacağını düşünüyorum” dedi.

Ensar Vakfı Esenyurt Şubesinin açılış ve tanıtım programı sonunda protokol ve katılan konuklar vakıf merkezini ziyaret ettiler. Vakıf Şube Başkanı Mustafa İpek vakıf merkezi ve çalışmaları hakkında konuklara bilgi verdi.